Părintele Calistrat sfidează orice lege și îi cheamă pe credincioși la biserică în noaptea de Înviere. Ce mesaj le transmite tuturor

Părintele Calistrat sfidează orice lege și îi cheamă pe credincioși la biserică în noaptea de Înviere. Ce mesaj le transmite tuturor
Părintele Calistrat sfidează orice lege și îi cheamă pe credincioși la biserică în noaptea de Înviere. Ce mesaj le transmite tuturor

Părintele Calistrat, unul dintre cei mai iubiți preoți din România, a creat multe controverse în ultimele ore. În ciuda tututror restricțiilor impuse de lege, acesta a sfătuit toți credincioșii să vină la biserica în noaptea de Înviere. În urma mesajului său, Patriarhia Română a transmis public că se dezice de orice mesaj care incită la încălcarea reglementărilor autorităților.

Care sunt argumentele Părintelui Calistrat

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, din Iași, este un om iubit de credincioșii din întreaga Românie, el fiind unul dintre puținii preoți conectați la tehnologie și care ține legătura pe rețelele sociale cu oamenii. Pagina sa de Facebook numără mai mult de jumătate de million de fani, iar intervențiile sale pe rețelele sociale se bucură de un mare succes, atât în rândul tinerilor, cât și al vârstnicilor cu acces la internet.

De curând, părintele Calistrat a publicat un mesaj, considerat sfidător la adresa autorităților și al Bisericii Ortodoxe Române. În ciuda tuturor restricțiilor impuse prin ordonanțele militare și a mesajelor transmise de reprezentanții bisericii cu privire la noaptea de Înviere, părintele vine cu un alt mesaj.

Acesta îi îndeamnă pe toți credincioșii sănătoși, cu vârste sub 50 de ani, să vină să ia lumină și să cânte la biserică, chiar și pentru o oră. Acesta nu a pierdut din vedere menționarea unor măsuri de prevenție precum masca de protecție și distanțarea socială.

Eu încă cred că în noaptea de Înviere, Dumnezeu care este mare va înlesni, ca printr-o bunăvoinţă a autorităţilor, măcar pentru cei tineri şi sănătoşi sub 50 de ani, să poată crea un culoar de o oră de îngăduinţă cât să se ia Sfânta Lumină, pentru că oricum slujba Învierii se face doar afară din Biserică. Bineînţeles cu distanţă regulamentară, cu masca facială de protecţie epidemiologică şi fără a calca normele igienico-sanitare de orice fel”, a transmis acesta.

Care a fost reacția Patriarhiei Române

Contrar mesajului transmis de părinte, Patriarhia Română are o altă părere: „Orice mesaj contrar celui oficial oferit de Patriarhia Română, orice mesaj incitator la încălcarea reglementărilor oficiale ale autorităților, inclusiv de cele ecleziastice, este unul care NU reprezintă Biserica Ortodoxă Română”.

Părintele Calistrat a dat dovadă de-a lungul timpului de multă deschidere și apropriere de credincioși, prin orice mijloc. Acesta abordează des rezolvarea unor probleme cu care credincioșii s-ar putea ocnfrunta, motiv pentru care este foarte apreciat de toată lumea. De asemenea, părintele Calistrat este printre puținii preoți care își filmează slujbele și le postează în mediul online cu scopul de a le permite și celor care nu pot ajunge în biserică să participe.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI