Interviul Andreei Esca acordat luni colegilor de la PRO TV răsună în mințile tuturor românilor. Așteptat, controversat, devenit punct nevralgic după ce s-a concretizat, răspunsurile știristei la întrebările lui Cosmin Stan au adus revoltă și conștientizare deopotrivă. Reacțiile au curs pe rețelele de socializare, iar ”tabăra adversă” a criticat declarațiile vedetei. Printre ei, și Șerban Huidu.
La începutul lunii iulie, PRO TV a trimis o notificare redacțiilor prin care interzicea presei să relateze orice informație despre vreun caz de îmbolnăvire de COVID-19 din interiorul trustului sau să asocieze numele acesteia cu așa ceva, deși nimeni nu scrisese până atunci despre așa ceva.
A doua zi, postul TV a trimis un comunicat de presă prin care anunță că mai mulți angajați ai televiziunii s-au infectat cu COVID-19. Potrivit Ioana Avădani, președintele Centrului pentru Jurnalism Independent, organizație care luptă de peste 25 de ani pentru drepturile presei, notificarea a avut putere zero.
Acest subiect a fost atins și de Șerban Huidu. Prezentatorul de la Prima TV a condamnat intenția PRO TV: „(Andreea Esca, n.r.) Este omul cel mai prezent și vizibil al PROTV-ului și nu e puțin lucru. Totuși, a băga pumnul un gură colegilor ziariști (chit că unii dintre ei sunt foarte proști-după cum am scris mai sus) și a le interzice să scrie despre Esca e o greșeală cumplită.
Când o persoană ajunge publică, dreptul la viață privată dispare. V-o poate spune fostul premier Boc filmat în budigăi la vestiarul de la sală sau infamul penelist Paul Păcuraru, care-i dădea-n cap în fața calculatorului. Asta înainte de GDPR”.
Și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre notificarea trimisă de PRO TV instituțiilor media. Acesta este de părere că cel mai probabil a fost ”un exces de zel al unor jurnaliști ai postului”: „Nu aveau voie, din punct de vedere al deontologiei și al civilizației jurnalistice din România, să interzică unor unități de presă să informeze despre un subiect categoric de interes public, legitim, și anume boala COVID-19 și răspândirea ei în această țară și, în acest caz, în Pro TV”,
Citeşte întreaga ştire: PRO TV a încercat să intimideze presa, când a cerut jurnaliștilor să nu scrie despre cazurile de COVID din televiziune, spun organizațiile de media”.