Andreea Esca rupe tăcerea, după dispariția de la Știrile PRO TV. ”Da, am fost bolnavă”

Andreea Esca rupe tăcerea, după dispariția de la Știrile PRO TV. ”Da, am fost bolnavă”
Andreea Esca, dezvăluiri uluitoare după ce a fost infectată cu covid. A început să plângă, în direct la TV: prin ce a trecut, alături de soțul ei

Luni, de la ora 19:00, la știrile PRO TV, într-un interviu acordat lui Cosmin Stan, Andreea Esca răspunde tuturor întrebărilor pe care toată lumea le-a pus în ultimele zile, după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus și a dispărut de pe micile ecrane.

Interviu de excepție cu Andreea Esca după dispariția de la Știrile PRO TV: ”Atât am putut să duc!”

La începutul lunii iulie, zeci de vedete și infleunceri au participat la inaugurarea Hotelului Novum by the Sea, complex de patru stele din stațiunea Olimp. Evenimentul a fost mediatizat de PRO TV, care a avut și o echipă de filmare la fața locului.

Pe 10 iulie, postul de televiziune confirma că mai mulți angajați ai trustului s-au îmbolnăvit de COVID-19. Întreaga echipă care a intrat în contact direct sau indirect a fost și este în continuare testată. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare celor deja existente în PRO TV. Întregul sediu, mașinile companiei și studiourile au fost dezinfectate după aceste confirmări, adițional față de dezinfecțiile profesionale care aveau deja loc zilnic din luna martie în incinta companiei, a transmis trustul.

Andreea Esca rupe tăcerea, după dispariția de la Știrile PRO TV. ”Atât am putut să duc!”
Andreea Esca rupe tăcerea, după dispariția de la Știrile PRO TV. ”Atât am putut să duc!”

La scurt timp, și Andreea Esca a fost diagnosticată pozitiv cu noul coronavirus. De altfel, imediat după ce PRO TV a confirmat că mai mulți angajați al postului TV s-au îmbolnăvit, mai multe publicații au făcut legătura dintre aceste cazuri și petrecerea de lansare a hotelului de lux aflat pe malul mării, la care nu s-a ținut cont de regulile de distanțare și la care a participat și emblema companiei, alături de fiica sa, Alexia Eram.

”Fiecare om are limitele lui”

”Le multumesc medicilor si lui Dumnezeu. Da, am fost bolnava de Covid-19 eu si sotul meu cat si unul dintre copii. Acum suntem bine si avem un rezultat negativ astazi, toti 3. Lucruri au fost foarte ciudate, nu neaparat complicate. Niciodata nu te astepti sa ti se intample tie, si primul care s-a imbolnavit a fost sotul meu, aevea de 2 zile febra foarte mare, pe care am asociat-o initial cu o problema gastrica. Numai ca ni s-a parut ciudat pentru ca era a 3 a zi cand facea febra si avea aproape 40 de grade. Atunci ne-am impacientat am chemat salvarea, ne-au facut testul, el a iesit pozitiv, eu negativ. Imediat a fost dus la spital, eu am hotarat sa raman in izolare 14 zile si i  s-a facut si baiatul nostru testul, Aris. Testul i-a iesit pozitiv, el neavand niciun alt simptom, decat ceva mici simptome. A doua zi , dupa internarea lui Alex, l-am internat si pe Aris la Victor Babes, Alexia si-a facut si ea testul si a iesit negativ. La mine au aparut simptomele dupa 5 zile, dar eram hotărâtă ca dupa 7-8 zile sa refac testul.

Nu am apucat cele 7 zile si intr-o zi mi-am dat seama ca nu mai simt deloc mirosul de la usturoi, si ca sa ma conving am testat parfurmuri puternice si nu simteam nimic. Mi-am pierdut la un moment dat si gustul, si era clar ca am devenit purtatoare. Mi-am facut testul mai devreme si ama vut un rezultat pozitiv si eu. Aveam un fel de amigdalita, asa ca m-am tratat cu substantele pe care le luam de obicei, de-abia cand mi-am pierdut gustul/mirosul, am fost convinsa ca aveam covid.

M-am dus la spital, la Victor Babes, dar probema a fost ca in cazul lui Alex a fost mai grav. El este un barbat de 50 de ani, care face sport si care duce o viata ordonata, fara excese, și a facut cea mai grava forma dintre noi trei. Aris m-a sunat si mi-a zis ca l-au dus la Terapie Intensiva și nu intelegeam cum a putut sa cedeze un organism puternic ca al lui. Plamanii au fost foarte afectati intr-un timp foarte scurt si foarte repede a ajuns la Terapie Intesiva unde avut nevoie de ventilatie mecanica noninvaziva. Si imi spunea tot timpul ”nu mai pot, cred ca asa arata iadul.” Lui Alex i s-a propus transfuzie cu plasma de la alti bolnavi vindecati, deoarece lucruri nu mergeau spre bine. După transfuzie au inceput sa se imbunatateasca starea de sanatate.

Ca sa raspund acestor lucruri, fiecare om are limitele lui si vreau  sa le multumesc celor care m-au privit ca pe un om, un om care face greseli. Am cosiderat ca in asemenea situatie prioritar era pentru mine sa ma ocup de sanatatea familie mele, dupa care sa stau la dispozitia tuturor sa explic si sa raspund. Cu toate ca sunt extrovertita, am si eu limitele mele si de aceea nu am putut sa ies atunci cand s-au vehiculat toate acele informatii. Nu am putut să-l vad pe Alex, decat putin, inainte sa plec din spital, care acum a pierdut 8 kg in cateva zile.

Habar nu avem de unde ne-am imbolnavit, ne-am tot gandit si nu cred ca e legat de acea petrecere, avand in vedere ca nu e nimeni de acolo care nu au avut vreun rezultat pozitiv. Ce cred ca este important de stiut este ca putem lua oricare dintre noi oriunde si oricand. Noi chiar ne-am potejat,  dar cred ca toti suntem oameni si ca putem face, cu voie sau fara de voie, o abatare care se ne coste sanatatea.

Am particpat la acea petrecere pentru ca a fost in aer liber, pentru ca au fost luate toate masurile de siguranta si nu s-a tinut absolut nimic in interior. Noi am purtat masti, dar si noi ca si altii am avut momente in care am lasat garda jos, ceea ce este foarte rau. Eu sunt bine, Aris este bine, din păcate Alex mai trebuie sa stea cateva zile in spital.

Le suntem recunoscători tuturor medicilor de la Victor Babeș și aș mai vrea sa mai spun un lucru important, pentru ca s-a facut o departajare intre cei care cred in medici si cei care cred in Dumnezeu. E normal sa le ceri ajutorul unor medici, ca asta e meseria lor, iar atunci cand esti sau nu bolnav trebuie sa ii multumesti lui Dumnezeu  pentru tot, nu doar cand esti intr-o anume situatie.

Nu știu dacă neapărat m-a schimbat, dar niciodată nu am judecat, nicoiodată nu am încercat să zic că eu aș fi făcut altfel lucrurile și nu am subestimat vreun medic, poate datorită mamei mele care a fost asistent medical, dar cred că am învătata mai multe despre oamenii de langa mine. Regret ca am lasat garda jos si nu ar fi trebuit sa fac asta. Mesajul pentru public ar fi sa nu lase garda jos, e cel mai important lucru.”, a declarat Andreea Esca.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI