Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. Ce a spus fostul șef PSD (exclusiv)

Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. Ce a spus fostul șef PSD (exclusiv)
Irina Tănase chemată astăzi la DNA

După o perioadă destul de lungă în care totul părea „lapte și miere”, Liviu Dragnea și Irina Tănase rupeau relația lor de aproape 8 ani. Totul ar fi plecat de la dezvăluirile unui membru din anturajul fostului lider PSD, informații care scoteau la iveală faptul că tânăra Irina l-ar fi înșelat sistematic cu un bărbat căsătorit. După despărțire, pentru o perioadă, Liviu Dragnea a decis să se retragă, fără a comenta informațiile și nici decizia de a se despărți de aceasta. Numai că, legătura dintre cei doi este în continuare speculată de procurorii DNA. În această dimineață Irina Tănase a fost văzută de reporterii Impact ieșind de la DNA, dar fără să facă vreun comentariu pe această temă.

Despărțire cu scântei între Liviu Dragnea și Irina Tănase

După o relație de aproape opt ani, dintre care aproape trei din spatele gratiilor, Liviu Dragnea decidea să rupă relația cu Irina Tănase, după ce au apărut în spațiul public stenogramele unor discuții ale tinerei cu un alt bărbat. Ulterior s-a dovedit că respectivul era de fapt amantul Irinei, de altfel căsătorit. Scandalul nu a picat deloc bine, în contextul în care Liviu Dragnea încerca să-și repare imaginea și-așa destul de șifonată.

Deși Irina Tănase declara ulterior că îl așteaptă pe fostul lider PSD să se împace, Liviu Dragnea îi răspundea tranșant, prin intermediul presei, declarând că „eu când iau decizii, le iau asumat, le iau ca să fie mai bine, atât mie, cât și celorlalți implicați, și mă țin de ele.”

„Păi de ce trebuie să comentez eu? Poate să apară orice, am spus-o și aseară: eu când iau decizii, le iau asumat, le iau ca să fie mai bine, atât mie, cât și celorlalți implicați, și mă țin de ele.

Eu nu îmi discut viața privată și nu îmi spăl rufele în public în modul ăsta. Nu am făcut-o niciodată, credeți-mă. Și nu am mare respect, în general, pentru oamenii care fac așa ceva. Nu îmi stă în caracter’, declara Liviu Dragnea.

Irina Tănase chemată astăzi la DNA

Având în vedere natura relației celor doi, dar și noile dosare instrumentate de DNA, era de așteptat ca, mai devreme sau mai târziu, fosta iubită să fie chemată la DNA pentru întrebări. Un dosar greu, Tel Drum, are deja un nou drum, după ce procurorii DNA îl puneau sub acuzare pe Liviu Dragnea în acest dosar.

Acuzațiile sunt de „constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul”, în dosarul Tel Drum.

În această dimineață, reporterii Impact au surprins-o pe fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, ieșind de la DNA, unde se pare că a fost chemată să răspundă la mai multe întrebări care ar putea avea legătură cu dosarul amintit, dar și cu cel al deplasării în Statele Unite ale Americii, la învestitura lui Donald Trump.

„Am aflat din presă despre demersul Irinei Tănase”

La ieșirea de la DNA, Irina Tănase a decis să nu comenteze sub nicio formă de ce s-a prezentat în fața procurorilor, în schimb, apropiatul lui Dragnea, Codrin Ștefănescu a făcut câteva declarații pentru Impact, acesta declarând:

„Am aflat din presă despre demersul Irinei Tănase. Nu mai țin legătura cu ea! Ca atare, nu știu de ce a mers ea la DNA, ce a a avut de declarat, dacă i s-a cerut ceva anume sau ce intenționează pe viitor. Oricum, vom afla! E probabil să iasă chiar ea în fața presei și să spună ce și cum. Sau vor ieși alții ca să ne spună ce și cum.

Oricum, suntem calmi! Și eu, și Liviu Dragnea! Nu ne dă deloc fiori, cum ar crede unul sau altul! Nu avem a ne teme de ceva anume. Și noua prezență a Irinei Tănase la DNA ne arată că Liviu Dragnea rămâne pentru mulți spaima numărul 1 a sistemului. Orice presiune suplimentară pe capul acestui om, orice vânătoare de vrăjitoare însă mai mult va întărâta opinia publică românească”, a precizat Codrin Ștefănescu pentru Impact.

Liviu Dragnea nu a reacționat încă

Deși nu sunt date clare, se speculează totuși ideea că procurorii DNA ar fi chemat-o pe Irina Tănase tocmai pentru dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este principalul acuzat. Rămâne să vedem dacă se adeverește acest lucru sau nu, în zilele următoare, și dacă fostul lider decide să comenteze prezența Irinei Tănase de astăzi la DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI