06 aug. 2020 | 08:22

Reacția lui Iohannis, după moartea lui Emi Pian. Ce spune președintele despre interlopii din România

Știri generale
Reacția lui Iohannis, după moartea lui Emi Pian. Ce spune președintele despre interlopii din România
Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

Președintele Klaus Iohannis a luat cuvântul și a vorbit despre clanurile interlope aflate în plin război, după asasinarea liderului grupării Duduianu, marți, în jurul orei 3:00. Șeful statului, care aruncă, din nou, vina pe nimeni alții decât social-democrații, a declarat că ne confruntăm cu „un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare“. Declarația președintelui, în continuare.

Reacția lui Iohannis, după uciderea lui Emi Pian

Klaus Iohannis a vorbit, în conferința de presă de miercuri, despre fenomenul infracțional din țara noastră, făcând referire la clanurile de interlopi pe care instituțiile statului nu le pot controla pe deplin. Țap ispășitor este, și de această dată, Partidul Social Democrat (PSD).

„Să ne amintim cu tristețe de cei 3 ani în care PSD-ul a încercat cu toată forța să distrugă legile Justiției, să pună cizma pe gâtul Justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți“, a declarat primul om în stat.

Totodată, președintele a ținut să precizeze că, oricât de mari ar fi eforturile, nimeni nu poate repara peste noapte ceea ce alții au distrus în 30 de ani.

„Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar în același timp putem să vedem că există o preocupare serioasă și intensă și la Interne și la marile Parchete și la ministerul Justiției.

Însă trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani. Sau dacă vreți să fiu mai concret și mai acid politic, să ne amintim cu tristețe, că altfel nu pot să îmi amintesc de cei 3 ani de guvernare PSD, în care PSD-ul a încercat cu toată forța să distrugă legile Justiției, să pună cizma pe gâtul Justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți. Asta se vede acum pe străzi“, a declarat Iohannis.

Guvernul vine cu măsuri, care sunt anulate de PSD

Klaus Iohannis a acuzat că Guvernul Orban vine cu măsuri speciale pentru a reglementa anumite capitole la care România este deficitară (precum domeniul Justiției), însă, ajunse în Parlament, acestea sunt anulate de PSD.

„Actualul Guvern vine cu măsuri, dar când ajunge în Parlament este aceeași majoritate PSD-istă care încă se opune la reformele necesare în domeniul Justiției. Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe și vom găsi soluțiile care se cuvin pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie la pușcărie și oamenii cinstiți să fie apărați de instituțiile statului, nu invers cum din păcate am avut tendința în anii de guvernare PSD-istă“, a completat președintele.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro