Răzvan Burleanu, implicat în numirea lui Devis Mangia la naționala Maltei? Federația a depus plângere împotriva antrenorului bănuit de „hărțuire sexuală”

Răzvan Burleanu, implicat în numirea lui Devis Mangia la naționala Maltei? Federația a depus plângere împotriva antrenorului bănuit de „hărțuire sexuală”

Ies la iveală noi detalii despre cazul lui Devis Mangia, antrenorul bănuit în Malta de comportament sexual inadecvat. Acuzat că nu și-a luat toate măsurile de precauție, președintele Federației Malteze susține că înainte să-l numească selecționer s-a sfătuit cu omologii din România și din Italia. Fostul tehnician de la Universitatea Craiova a plecat din Malta și a spus că se întoarce peste zece zile.

Numele lui Răzvan Burleanu, „legat” de cazul Devis Mangia

Este scandal tot mai mare în Malta, din cauza lui Devis Mangia, antrenorul acuzat de doi jucători din națională că le-a făcut avansuri. Unul dintre ei susține că toată povestea s-a întâmplat chiar în cantonamentul primei reprezentative. Federația l-a suspendat, înaintea partidei amicale cu Israel, dar nu a precizat care sunt motivele. Acum oficialii au făcut și o plângere la poliție.

Președintele Fderației din Malta este sub o mare presiune. A fost criticat aspru pentru că nu s-a interesat cine este Devis Mangia. Oficialul a recunoscut că înainte să-l angajeze a avut unele semne de întrebare, după ce a citit într-un articol că antrenorul a plecat de la Ascoli „în condiții misterioase”. Toate temerile i-au fost însă rapid risite, după ce a discutat cu președinții federațiilor din România și Italia.

„După ce am primit asigurări că nu este nimic concret, i-am oferit postul lui Mangia. Ne-am luat toate măsurile de precauție și am făcut toate verificările necesare”, a declarat Bjorn Vassallo pentru lovinmalta.com.

Devis Mangia, acuzat de hărțuire sexuală în Malta și în România

Devis Mangia a plecat din Malta și s-a dus în Italia unde îl așteaptă soția. A spus că nu este nimic adevărat și a amenințat că se va adresa justiției. Tot la tribunal au făcut apel și cei doi jucători care susțin că au fost hărțuiți de selecționer.

„Mangia nu a reacționat după ieșirea primului jucător. După ce a ieșit și al doilea, a respins toate acuzațiile. Dar imediat, a doua zi, a părăsit Malta. Am făcut o cercetare proprie și am aflat că a anunțat că pleacă pentru 10 zile și că se va întoarce.

Când procesul va începe, jucătorii vor fi chemați să depună mărturie, la fel și Mangia. Dacă Mangia nu se va prezenta, procesul va continua în absența sa. Știu că a angajat avocați maltezi și străini”, a declarat, pentru gsp.ro, avocatul Adrian Delia, cel care îl va reprezenta în instanță pe al doilea jucător care a dezvăluit ce probleme a avut cu antrenorul naționalei.

Devis Mangia s-a confruntat cu un adevărat tsunami și în România. Mama fundașului Răzvan Popa a făcut o serie de dezvăluiri și a spus că fiul ei a fost hărțuit de antrenorul italian în perioada în care cei doi au colaborat la Universitatea Craiova.

„A început cu avansuri, cu propuneri indecente, în timp ce el începuse să se masturbeze în fața lui Răzvan. A avut un șoc atunci… Am vorbit mult cu Răzvan și am început să pun cap la cap ce s-a întâmplat la aceste întâlniri…

Îi punea întrebări dacă are o relație și cu cine stă și l-a întrebat și de activitatea lui sexuală, ceea ce atunci nu a părut straniu, antrenorii mai întreabă lucruri de anul acesta. Propunerea indecentă a fost să vadă împreună un film pentru adulți, ceva de genul”, a povestit, îndurerată, mama lui Răzvan Popa, la gsp.ro.

Conducătorii clubului din Bănie au răspuns că nu luat nicio măsură pentru că familia nu a oferit suficiente detalii și dovezi legate de acest subiect delicat.

Devis Mangia a antrenat CS Universitatea Craiova în perioada 2017 – 2019. Răzvan Popa a semnat cu CS Universitatea Craiova în octombrie 2017, după patru ani petrecuți în Italia și Spania. După aproximativ doi ani, fotbalistul a semnat cu Gaz Metan Mediaș, a ajuns apoi la Poli Iași și la Dinamo, iar în decembrie 2021 a decis să se retragă.