Războiul dintre Rusia și Ucraina va duce la venirea lui Iisus? Ce spune o profeție evreiască veche de 300 de ani

Războiul dintre Rusia și Ucraina va duce la venirea lui Iisus? Ce spune o profeție evreiască veche de 300 de ani
Războiul dintre Rusia și Ucraina va duce la venirea lui Iisus?

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar duce la „venirea lui Mesia”, spune o profeție evreiască veche de 300 de ani, potrivit unui articol publicat de The Sun, în aprilie, anul trecut. Un rabin spune că s-ar îndeplini profeția veche de secole a faimosului Vilna Gaon, considerat drept unul dintre cei mai influenți lideri evrei din istoria modernă.

Războiul dintre Rusia și Ucraina va duce la venirea lui Iisus?

Conflictul în estul Ucrainei controlat de rebeli pro-ruși amenință să izbucnească într-un război total. Vladimir Putin a trimis tancuri și artilerie grea la graniță, iar aliații NATO se tem că Rusia plănuiește o invazie. Astfel, analiștii au avertizat că în acest conflict ar putea fi atrase SUA și națiunile europene.

Creșterea îngrijorătoare a tensiunii militare a fost menționată de savanți ca fiind împlinirea profeției lui Vilna Gaon, care a fost făcută în secolul al XVIII-lea.

Clericul, cunoscut și sub numele de rabinul Ilie din Vilna, a fost un interpret de top al textelor religioase, dar și una dintre cele mai influente figuri evreiești încă din Evul Mediu.

Se spune că i-a transmis fiului său o profeție care spunea: „Când auzi că rușii au cucerit orașul Crimeea, să știi că vremurile lui Mesia au început, că pașii lui se aud. Și când auzi că rușii au ajuns în orașul Constantinopol, ar trebui să-ți îmbraci hainele de Shabat și să nu le dai jos, pentru că înseamnă că Mesia este pe cale să vină în orice clipă”.

Ce spune profeția lui Vilna Gaon

În timp ce creștinii cred că Isus Hristos a fost Mesia, evreii cred că salvatorul promis care va transforma națiunile Pământului încă urmează să vină.

Forțele ruse nu au intrat încă în Constantinopol, acum numit Istanbul, deși au intrat în conflict cu forțele turcești din Siria. Iar trupele lui Putin au anexat peninsula Crimeea în 2014, după izbucnirea războiului civil în regiunea rusofonă Donbas din estul Ucrainei.

Profeția lui Vilna Goan a fost scoasă la lumină de strănepotul său, rabinul Pinchas Winston, un autor specializat în teorii despre sfârșitul zilelor.

El spune că situația alarmantă din Europa de Est pare să fie paralelă cu războiul lui Gog și Magog, oponenții lui Dumnezeu menționați în unele texte biblice apocaliptice.

„Se știe că Gog și Magog vor veni din nord”, a spus rabinul Winston.

„Cuvântul ebraic pentru „nord” implică și „ascuns”.

El a menționat, de asemenea, că războiul dintre Turcia și Rusia era prezis să aibă loc înaintea lui Gog și Magog.

„Cele două națiuni s-au mai confruntat înainte”, a spus el. Poate părea că evenimentele mici au declanșat conflicte majore, dar, în fiecare caz, toate condițiile erau la locul lor, așteptând ca o scânteie să le declanșeze”.

Alți savanți au legat Rusia și de invadatorul biblic, Gog.

La începutul secolului al XIX-lea, unii rabini hasidici au identificat invazia Rusiei de către Napoleon ca fiind „Războiul lui Gog și Magog”. Alții, în secolul al XX-lea, au sugerat că Uniunea Sovietică este figura lui Gog care ar putea declanșa sfârșitul lumii.