Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD. Noul preşedinte interimar este Marcel Ciolacu

Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD. Noul preşedinte interimar este Marcel Ciolacu

UPDATE 23:50 – Noul preşedinte interimar este Marcel Ciolacu. Paul Stănescu a fost votat secretar general, în locul lui Mihai Fifor.

Biroul Permanent Național a fost dizolvat.

UPDATE 23:50 – Viorica Dăncila a demisionat din fruntea PSD, după aproape cinci ore de negocieri în şedinţa CEx. numărul doi din partid, Eugen Teodorovici, refuză să-şi predea mandatul şi devine astfel preşedintele interimar al Partidului Social Democrat

UPDATE 20:30 – Ședința CEx din această seară a stârnit reacții controversate, după ce Lia Ogluța Vasilescu i-ar fi cerut Vioricăi Dăncilă să demisioneze, de la șefia PSD. Momentele ar fi unele tensionate, potrivit România TV, pentru că există tot mai mulți membrii din cadrul PSD care îi cer fostului premier să își înceteze cariera în cadrul organizației, după eșecul său de la prezidențiale.

Gabriela Firea a ieșit plângând din sala unde se desfășoară CEx-ul PSD

Potrivit Digi 24, Gabriela Firea a ieșit plângând din sala unde membrii PSD s-au adunat pentru ședința Comitetului Executiv al partidului. Aceasta s-ar fi contrat cu Marian Oprișan, care i-a replicat că este ”manevristă cu manevre securiste” și că trage formațiunea politică în jos. Mai mult, i s-a reproșat că îl susține pe viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Scandal la CEx-ul PSD. Lia Olguța Vasilescu i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă

Victoria lui Klaus Iohannis în fața candidatei PSD, Viorica Dăncilă, a stârnit reacții în lanț în sânul partidului la cârma căreia se află aceasta. După ce oponenta președintelui, care se va afla la al doilea mandat, a pierdut în turul al doilea al prezidențialelor, în dimineața de marți a fost convocată o ședință, în cadrul organizației politice.

Marcel Ciolacu Viorica Dancila PSD CeX

Șefii PSD s-au întâlnit în această marți, la două zile de la încheierea scrutinului, pentru a discuta problemele arzătoare cu care se confruntă în prezent. În cadrul ședinței Comitetului Executiv au fost făcute mai multe declarații neașteptate, mulți dintre membrii acestui partid fiind împotriva ideii de demisie. Printre aceștia se numără și Viorica Dăncilă, iar fostul premier a declarat chiar cu câteva zile înainte de alegeri că nu va demisiona, dacă va pierde cursa electorală. Se pare că aceasta rămâne fermă pe poziția sa, nefiind singura. Ședința pare să-i fi împărțit pe cei din PSD în mai multe tabere, mulți fiind de acord cu propunerea lui Marcel Ciolacu, în ceea ce privește demisiile.

Sursele din cadrul acestui partid politic au dezvăluit că au existat discuții și cu Mihai Fifor, dar și cu Eugen Teodorovici, în vederea renunțării acestora la pozițiile pe care le ocupă în PSD. Ar fi fost vorba de sugestia unei demisii în bloc. „Nu pot cere demisia cuiva. E un act unilateral.”, ar fi declarat Marcel Ciolacu, la intrarea în sediul PSD, potrivit adevărul.ro.

Ciolacu cere demisii la vârf, Teodorovici, Fifor și Dăncilă refuză

„Am spus clar că nu îmi dau demisia. În viaţă îmi place concurenţa. Nu îmi dau demisia pentru că sunt votat de un număr important de colegi din congres şi ar fi lipsă de respect. Eu nu am cedat în faţa unor competiţii. Nu ma stat la masa negocierii. PSD nu e de vânzare. Nu e preţ pentru a vinde sau cumpăra PSD.”, a declarat Eugen Teodorovici, pre;edintele executiv al PSD. La ședință a participat și Gabriela Firea, care le-a cerut celor din partid să rămână uniți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI