Gabriela Firea, la CEx-ul PSD. Ce spune despre demisia Vioricăi Dăncilă: ”Nu vreau să fac rău partidului!”

Gabriela Firea, la CEx-ul PSD. Ce spune despre demisia Vioricăi Dăncilă: ”Nu vreau să fac rău partidului!”

Liderii PSD se reunesc în CEx la sediul din Kiseleff pentru a decide cine va conduce partidul după înfrângerea de la alegerile prezidenţiale. Preşedintele PSD Giurgiu Niculae Bădălău a declarat, marţi seară, că dacă Viorica Dăncilă va demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, funcţia va fi ocupată de preşedintele executiv, respectiv de către Eugen Teodorovici, conform statutului PSD.

Ajunsă la sediul partidului Social-Democrat, Gabriela Firea și-a expus opinia cu privire la sorta pe ca o va avea PSD. Inițial Gabriela Firea ajunsese la sediul partidului în același timp cu Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților și cel despre care se vehiculează în mass-media că va ocupa poziția pe care Viorica Dăncilă o ocupă în prezent, adică cea de lider al PSD. Rămâne văzut ce se va întâmpla la conducerea partidului, dacă Viorica Dăncilă își va da sau nu demisia.

Gabriela Firea : „Vrem congres cât mai repede”

„Trebuie să avem grijă ca echipa noastră să rămână unită, să nu mai aibă de suferit ca în aceste alegeri. Nu doar când suntem la guvernare să fim uniți. Trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală, adevărată, așa cum ne cer votanții noștri. Nu am participat la nicio întâlnire la Parlament, înaintea acestui CEx.

Nu m-am întâlnit cu nimeni ca să fac rău partidului. Va exista posibilitatea ca un coleg de-al meu să propună demisia viepreședinților în bloc.Mi s-ar părea normal să respectăm statutul, să organizăm un congres cât se poate de rapid.

Iar pentru asta trebuie să organizăm un congress cât mai repede posibil. Colegii care se consideră valoroși, îi invit să candideze pentru pozițiile de vârf. Eu pentru o conducere interimară nu voi candida, în cazul în care se va aduce în discuție această chestiune. Dar pentru congres analizez, iau în calcul și voi discuta cu colegii din regiune.

Vrem congres cât mai repede. Orice întârzieri aduce prejudicii de imagine pentru publicul care ne vede discutând în camere diferite. Nu ne face bine pentru imagine”, a declarat Gabriela Firea la intrarea în sediul partidului.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe