Răsturnare în dosarul Caracal! Dacă până de curând, atât familiile celor două tinere, cât și avocații cereau judecarea și acuzarea lui Gheorghe Dincă, acum asistăm la o adevărată răsturnare în dosarul Caracal. Familia Alexandrei Măceșanu cere achitarea lui Gheorghe Dincă, avocatul acestora explicând și motivul acestei surprinzătoare cereri.
După valul de informații, apărute imediat la momentul descinderii în curtea lui Gheorghe Dincă, care a devenit și principalul suspect în acest dosar, odată ajuns în instanța de judecată, ambii avocați ai familiilor celor două tinere ucise au început să acuze procurorii DIICOT de multe nereguli și lipsa unor dovezi concrete la dosar, majoritatea îndreptate împotriva singurului suspect, de altfel, Gheorghe Dincă.
Deși astăzi este trimis pentru 30 de ani de închisoare, acuzat fiind de „două infracțiuni de omor calificat, trafic de persoane, viol, profanare de morminte și cadavre”, spune Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, problele ADN nu sunt concludente, ba mai mult sunt învăluite într-un adevărat mister.
Același avocat al familiei Măceșanu lua prin surprindere întreaga opinie publică atunci când a vorbit de ultimul demers făcut în fața instanței, și anume depunerea cererii de achitare a lui Gheorghe Dincă.
Conform recentelor declarații făcute de Aurel Moldovan la Realitatea Plus, după decizia instanței de 30 de ani de închisoare, și cu acordul familiei, acesta a depus o cerere de achitare a lui Gheorghe Dincă, explicând și care sunt motivele acesteia:
„Am făcut apel împotriva sentinței prin care Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani având în vedere faptul că infracțiunea de omor calificat nu subzistă din punct de vedere legal. Când spun acest lucru mă refer la faptul că din cele trei rapoarte de expertiză niciunul nu a putut demonstra, în condițiile în care a fost găsit ADN-ul, din ce dinte a fost găsit ADN-ul. Avem 32 de dinți în gură. Nu s-a precizat ce dinte a avut pulpă dentară pentru a putea să se extragă acel ADN.
Mai mult decât atât, la fața locului s-au găsit oseminte care nu au fost identificate ca fiind ale Alexandrei. Deci nu s-a stabilit cui aparține ADN-ul. S-a specificat doar faptul că aparține unei persoane de sex feminin și nimic mai mult. Anomaliile care apar în această situație sunt că DIICOT a constatat decesul Alexandrei în 25 iulie 2019, INML – prin raportul care a depistat ADN-ul a inserat faptul că este decedată la data de 26 iulie.
Instanța de fond a înlăturat solicitarea noastră de anulare a acestui act constatator de deces pentru că nu se justifică modalitatea în care Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra. În acel butoi de 0,5 tablă grosime, un cadavru dacă era ars rămânea carbonizat, nicidecum descompus”, a spus Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, la Realitatea Plus.
Semnalele de alarmă cu privire la probele aduse la dosar au fost făcute și de avocata familiei Melencu, inclusiv avocata acestora acuzând lipsa de dovezi concrete și ascunderea altora. În același context, Aurel Moldovan a adus acuzații dure procurorilor DIICOT, dar și completului de judecată de la Tribunalul Olt și Curtea de Apel Craiova, spunând că„Au respins pe bandă rulantă toate probele care conduceau la lămurirea situației”:
„Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani pentru două infracțiuni de omor calificat, trafic de persoane, viol, profanare de morminte și cadavre.
Am făcut apel împotriva acestei sentințe, având în vedere faptul că din probele administrate în această cauză nu rezultă cu claritate că Gheorghe Dincă este și criminal și aici mă refer la rapoarte de expertiză care nu au clarificat sub nicio formă modalitatea în care s-a extras acel ADN al Alexandrei Măceșeanu și modalitate în care cadavrul a ars în butoi. S-a judecat apelul.
Pe 30 mai urmează să se dea o decizie. Ceea ce vreau să spun este că sunt nemulțumit de modalitatea instanțelor de judecată de la Tribunalul Olt și Curtea de Apel Craiova pentru că și-au depășit rolul activ, practic, și-au bătut joc, au umilit cele două familii respingând pe bandă rulantă toate probele care conduceau la lămurirea situației”, a mai declarat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.
Rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel Craiova la finalul acestei luni, și dacă va lua în considerare cererile depuse de avocatul familiei Măceșanu, sau nu.