Dedesubturile cazului Caracal! Pe 23 septembrie magistrații dădeau sentința în cazul Caracal. Gheorghe Dincă era trimis pentru 30 de ani în închisoare, sentința inițială fiind de 108 ani. Dar cum acesta are peste 60 de ani, sentința a fost redusă. Deși încarcerat definitiv, una din familiile victimelor și avocatul acesteia spune că „Procesul ăsta este o bătaie de joc. Adevărul e departe de a fi aflat”. Într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro, avocatul familie Măceșanu a vorbit despre dedesubturile cazului Caracal.
Luna septembrie 2022 a adus și o finalizare relativă a procesului în cazul Caracal. Gheorghe Dincă primea pe 23 septembrie sentința în acest proces, fiind păstrat în închisoare pentru următorii 30 de ani.
Dosarul instrumentat de procurori, precum și procesul în sine, nu sunt fără probleme și extrem de multe lucruri lăsate sub semnul întrebării. Imediat după sentința din 23 septembrie, avocatul familie Măceșanu a vorbit despre dedesubturile cazului Caracal, într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro:
„Procesul ăsta este o bătaie de joc. Adevărul e departe de a fi aflat. Interesul statului pare a fi acela de a ne ține departe de descoperirea acestuia. Data certificatului constatator de deces al Alexandrei Măceșanu poartă data de de 26 iulie 2019.
Or, în aceeași zi, organele de anchetă ale statului se aflau în curtea lui Gheorghe Dincă, încercând să afle cât mai multe lucruri despre posibile fapte ce i s-ar fi putut imputa lui Gheorghe Dincă.”, a declarat pentru impact.ro Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu.
Același avocat, vobind în continuare de dedesubturile cazului Caracal, spune că nici până la această oră familia nu crede că una din victime ar fi fiica lor, Alexandra Măceșanu. Acesta merge mai departe, declarând că „Nu avem niciun cadavru, nici identificat, nici neidentificat”:
„Chestiunea aceea a arderii unui corp într-un butoi din curtea lui Gheorghe Dincă e departe de a fi clarificată. Ar fi trebuit ca organele de anchetă să găsească în curtea acestui individ un corp carbonizat dacă s-ar fi întâmplat ce susțin unii sau alții.
Fiindcă nu putea fi vorba în niciun caz despre cenușa produsă prin ardere a unui corp uman, așa cum se întâmplă la crematorii. Doar nu avea Dincă în curtea lui un cuptor de crematoriu?
Anumite organe încearcă să ne prostească, dar nu putem accepta o asemenea variantă pe care nici copiii nu o pot admite!”
În opinia avocatului, instanța ar putea reveni asupra sentinței de 30 de ani dată lui Gheorghe Dincă, iar acesta să scape mult mai ușor. Aurel Moldovan încheie declarația sa, spunând „Cu siguranță acest proces va rămâne în istoria noastră judiciară.”