Răsturnare de situație în scandalul averii Denisei Manelista. Ce se întâmplă cu banii din drepturile de autor

Răsturnare de situație în scandalul averii Denisei Manelista. Ce se întâmplă cu banii din drepturile de autor
Scandalul averii Densiei Manelista continuă: ce se întâmplă cu banii de pe drepturile de autor?

Ce se întâmplă cu banii din drepturile de autor luate de pe urma melodiilor Denisei Răducu? Răsturnare de situație în scandalul averii regretatei tinere maneliste. Fanii acesteia sunt șocați de ultima veste aflată.

Avere Denisa Manelista: ce se întâmplă cu banii din drepturi de autor?

Lovitură imensă pentru familia și fanii Denisei Răducu! Sora regretatei maneliste pierde bani din drepturi de auto. Adelina Răducu a dat în judecată mai multe case de producție, printre care și cea deținută de unchiul ei și propriul văr.

Florin Pește și Liviu Dovleac s-ar folosi de banii pentru drepturile de autor. Tânăra ce este unica moștenitoare a Denisei a solicitat în cererea de chemare în judecată 5 lucruri.

Solicitările din partea Adelinei Răducu

1. Să se dispună obligarea pârâților la remiterea în copie a contractelor și actelor adiționale încheiate cu defuncta Răducu Emilia Denisa;
2. Să se dispună obligarea pârâților la comunicarea unei situații cu toate albumele/melodiile înregistrate la casa de producție și eventualele drepturi de autor pe care le au asupra melodiilor;
3. Să se dispună obligarea pârâtelor societăți comerciale la respectarea dreptului de autor al artistei Răducu Emilia Denisa;
4. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata sumelor încasate cu titlu de drepturi de autor;
5. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.

Ce veste a primit sora regretatei cântărețe?

Din toate aceste capete de cerere, judecătorii au respins punctul 4, adică cel mai important în scandalul averii care se referea la plata sumelor încasate până acum cu titlu de drepturi de autor. Aceștia au oferit ca motiv faptul că Adelina nu a plătit taxa de timbru, care reprezintă un procent din suma revendicată.

Procesul va merge astfel mai departe fără ca sora Denisei să mai poată ridica pretenții asupra sumelor încasate din drepturi de autor de casele respective din anul 2017, moment în care tânăra manelistă s-a stins din viață, arată wowbiz.ro. 

Femeia încasează oricum o parte din drepturi, adică cele conexe (de interpretare), pentru că drepturile de autor au rămas la compozitori și producători muzicali diverși cu care a lucrat Denisa. Adelina se chinuie din anul 2018 prin mai multe instanțe în acest sens până să ajungă la Tribunalul București.

O parte din casele de producții au ieșit din acest scandal, pe motiv că nu au avut raporturi comerciale cu Denisa Răducu. Fanii regretatei soliste sunt șocați de felul în care merg lucrurile și de faptul că nici până la această oră nu s-a găsit un deznodământ al problemelor indicate de familia blondinei.