Au trecut 13 ani de la stingerea din viață a regretatului cântăreț Ion Dolănescu. Scandalul declanșat în jurul moșterii lăsate de artist fiilor săi este departe de a se încheia. Chiar dacă Dragoș și Ionuț Dolănescu au lăsat de înțeles public că războiul dintre ei s-a încheiat, luptele în instanță continuă. Decizia judecătorilor în scandalul moștenirii dintre frații Dolănescu.
Când Dragoș Dolănescu a scos la vânzare casa de la Sinaia, moștenită de la tatăl lor, fratele acestuia a declarat public că războiul pe care l-au purtat a ajuns la sfârșit. Averea lăsată în urmă de regretatul cântăreț Ion Dolănescu a fost împărțită în mod egal. Au fost respectate toate prevederile stabilite prin lege. Totuși, asta nu însemna că relațiile dintre cei doi aveau să devină mai bune în timp, din contră.
În cei 13 ani de zile de la stingerea din viață a tatălui lor, frații Dolănescu au fost la cuțite. Totul, din cauza împărțirii averii lăsate de regretatul artist în această lume. După multă vreme, lucrurile par să se fi liniștit. Nu asta se întâmplă și în instanță, unde Dragoș și Ionuț Dolănescu încă au procese.
În anul 2019, doi bucureșteni au deschis un proces de partaj prin care încearcă să obțină acte de proprietate pentru un imobil din Sectorul 5 al Capitalei. Mai exact, este vorba despre o locuință cu șase camere și un teren de o suprafață de 342 de metri pătrați. Frații Dolănescu au fost citați în dosar drept pârâți.
În urmă cu mai bine de un an de zile, judecătorii au decis să admită cererea înaintată de cei doi români din București. Procesul este departe de a se finaliza. Am putea spune, de fapt, că trebuie să o ia de la capăt. Instanța a decis, săptămâna trecută, administrarea de noi probe în dosar.
„Admite în parte obiecţiunile formulate de reclamanţii Munteanu Eugen şi Marin Olga şi de pârâţii Bratu (fostă Rădulescu) Mihaela şi Rădulescu Wili Eugeniu, cu privire la raportul de expertiză tehnică în specialitatea construcţii şi evaluarea proprietăţii imobiliare, întocmit de expert Coman Teodora Ioana.
Se revine cu adresă către expertul desemnat, cu următoarele solicitări:
1. de a răspunde la obiecţiunea formulată de reclamanţi, referitoare la faptul că, potrivit susţinerilor acestora, construcţia C1 ar fi fost locuibilă la nivelul anului 1996;
2. de a proceda la identificarea şi descrierea construcţiei C2, având în vedere solicitarea ambelor părţi, precum şi conţinutul obiectivului nr.4 al expertizei, cu vizionarea acesteia şi pe interior, astfel cum au fost descrise şi celelalte construcţii existente pe teren, în răspuns la obiectivul nr.4;
3. de a răspunde la obiecţiunile pârâţilor referitoare la imposibilitatea înglobării unei părţi din clădirea C1 în clădirea C2, precum şi la posibilitatea ca, în construcţia C5 să fi fost înglobată vreo parte din vreunul din corpurile de clădire ce fac obiectul partajului;
4. în scopul formulării răspunsurilor solicitate la pct.3, a se avea în vedere şi certificatul de atestare fiscală nr.652529/01.10.2018 şi schiţa ataşată adresei nr.275572/28.02.2019, depuse de către pârâţi, precum şi decizia de impunere pe anul 2018, cu nr.710587/04.12.2018, depusă de către reclamanţi;
5. de a răspunde la obiecţiunile indicate cu nr. II şi III, formulate de pârâţi, în ceea ce priveşte evaluarea construcţiilor supuse partajului şi stabilirea costurilor de demolare a construcţiilor aflate în stare avansată de degradare;
6. în scopul formulării răspunsurilor solicitate la pct.4, a se avea în vedere faptul că declaraţia martorului Dragotă Ion nu a fost administrată în faţa instanţei, în cadrul probei testimoniale şi a se preciza astfel dacă se menţin concluziile iniţiale ale raportului în urma înlăturării acestei declaraţii.
Se comunică expertului desemnat copii efectuate din oficiu de pe fila 56 din dosar (obiecţiunile reclamanţilor) şi de pe filele 71-78 din dosar (obiecţiunile pârâţilor şi înscrisurile la care au făcut referire), precum şi o copie efectuată din oficiu de pe decizia de impunere pe anul 2018, cu nr.710587/04.12.2018, depusă de către reclamanţi la termenul de judecată din 20.10.2022, ataşată punctului de vedere depus cu privire la obiecţiunile formulate de pârâţi”, au decis judecătorii, potrivit SpyNews.ro.
Regretatul cântăreț Ion Dolănescu s-a stins din viață în anul 2009, în urma unui infarct. După ce a fost înmormântat, averea artistului a devenit subiect de scandal între frații Dragoș și Ionuț Dolănescu. În total, moștenirea lăsată de solist se ridica la o valoare de un milion de euro, potrivit informațiilor oficiale. Neoficial, averea cântărețului ar fi fost mult mai mare.