Răsturnare de situație! De ce a murit Petrică Mîțu Stoian: ce s-a descoperit la necropsie

Răsturnare de situație! De ce a murit Petrică Mîțu Stoian: ce s-a descoperit la necropsie
Ce s-a descoperit la necropsie

Ce s-a descoperit la necropsie. De ce a murit Petrică Mîțu Stoian. Primele rezultate ale necropsiei făcute artistului Petrică Mîțu Stoian s-au aflat.

De ce a murit Petrică Mîțu Stoian: ce s-a descoperit la necropsie

Primele rezultate ale necropsiei lui Petrică Mîțu Stoian au indicat faptul că artistul a murit în urma unui stop cardiorespirator ce a fost provocat de mai multe afecțiuni. Rezultatele au confirmat astfel suspiciunile medicilor de la Spitalul Județean din Reșita.

Petrică Mîţu Stoian a fost primit în aplauze şi lacrimi la ansamblul „Maria Tănase” din Craiova, acolo unde sicriul a fost depus în sala unde artistul obișnuia să facă repetiții. Prietenii și familia, dar și medicii mai caută explicații, mai ales că primele rezultate ale necropsiei confirmă suspiciunile medicilor de la Spitalul Județean din Reșita.

Prin urmare, decesul artistului Petrică Mîţu Stoian a venit în urma unui stop cardiorespirator provocat de mai multe afecțiuni, cum ar fi: regurgitare mitrală severă reumatismală, stenoză mitrală reumatismală, obezitate de grad I, insuficiență cardiacă.

Mai mult, se vorbește, de asemenea, și de complicații post infecţie SARS-CoV-2, cum ar fi bronhopneumonie în formă severă, un şoc septic cu punct de plecare pulmonar, acidoză respiratorie decompensată, supradozaj cu anticoagulant.

În urma necropsiei a fost descoperită, de asemenea, şi o traumă pulmonară în lobii superiori ai plămânului. În ce privește această traumă s-au  trimis analize la Institutul de medicină legală „Mina Minovici” din Bucureşti ca să se stabili dacă barotrauma s-a produs în urma insuflării cu presiune foarte ridicată, cu mult peste parametri normali de pe un plămân deja afectat de bronhopneumonie post Covid.

În concluzie, artistul Petrică Mîţu Stoian a primit mai mult oxigen decât putea plămânul său, deja afectat, să primescă. Totodată se confirmă și acea creștere a anticoagulantelor pe care interpretul le lua cu prescripţie de la medicul de familie, anunță Antena 3. 

Reacția a medicului care l-a tratat pe Petrică Mîțu-Stoian la clinica privată

Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîțu-Stoian la clinica privată a fost întrebat dacă terapia hiperbară administrată în clinica sa i-a fost fatală artistului Petrică Mîţu Stoian, medicul Mircea Matei a spus:

”La noi pacientul a venit într-o stare bună de sănătate. Aceste diagnostice nu sunt compatibile cu starea lui clinică la momentul sosirii în spaţiul nostru.

Aceste diagnostice sunt după ce s-a degradat starea sa de sănătate. La noi dânsul a venit cu parametri vitali normali. În urma consultației inițiale a primit aprobarea de a intra într-o primă testare în acel spaţiu hiperbar, iar acele discuții legate de aceasta baro traume nu se susţin. În timpul tratamentului pot apărea două tipuri de probleme.

Probleme acute pe fond mecanic prin proces fizic al presiunii, caz în care leziunile apar imediat în timpul terapiei sau imediat după şi se manifestă cu durere, junghi, dispnee.

Toxicitatea apare la valori mult mai mari decât lucrează medicina hiperbară sau dacă apar expuneri prelungite mai mult de două ore. În acest caz nu poate fi pusă în discuție. Dânsul a făcut o sesiune scurtă”, a spus medicul el concluzionând că nu crede că decesul artistului a survenit în urma expunerii la oxigen.