Petrică Mîțu Stoian, plin de sânge cu două zile înainte să moară. Ce s-a întâmplat la filmările pentru Revelion

Petrică Mîțu Stoian, plin de sânge cu două zile înainte să moară. Ce s-a întâmplat la filmările pentru Revelion
Petrică Mîțu Stoian, plin de sânge cu două zile înainte să moară

Înainte cu două zile ca artistul Petrică Mîțu Stoian să moară, un episod șocant a avut loc la filmările de Revelion, într-un platou de televiziune. Amintim că artistul a înregistrat pentru programul de Revelion al unei televiziuni cu numai o zi înainte să meargă la clinica privată de lângă Reșița.

Petrică Mîțu Stoian, plin de sânge cu două zile înainte să moară

Astfel, în timpul filmărilor a avut loc un episod șocant, iar semnificația acestuia avea să fie înțeleasă mai târziu de către cei prezenți. Artistul care a decedat sâmbătă a filmat vreme de câteva ore alături de mai mulți artiști din toate genurile, dar în pauzele de filmare acesta a stat alături de prietenii apropiați: Enceanu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu și Gabriel Matei.

Potrivit wowbiz.ro, spre final, artistul a îmbrățișat-o pe Steliana Sima, dar cum aceasta avea un costum popular cu multe cusături și paiete, Petrică Mîțu Stoian s-a tăiat la mâna stângă și a început să sângereze abundent.

”La un moment dat, maestrul s-a tăiat la un deget și la început nu a băgat de seamă, a crezut că s-a electorcutat de la energia statică. Abia ulterior a văzut că sângera abundent. Deși era o rană superficială, sângerarea părea că nu se mai oprește.

Și-a acoperit degetul cu mai multe șervețele dar sângele continua să curgă. S-a oprit după mai multe minute. Era un sânge de un roșu aprins și părea mai subțire decât cel obișnuit”, a spus un martor ocular pentru sursa citată.

Întâmplarea, uitată rapid

Cu toate că ceilalți artiști s-au speriat puțin la început, se pare că au uitat repede întâmplarea, mai ales că erau destul de obosiți și se grăbeau către casă.

Abia însă după aceea aveau să realizeze că acest detaliu minor ar putea să cântărească mult, întrucât sângerarea abundentă despre care s-a vorbit mai sus provenea, cel mai probabil, de la tratamentul cu anti-coagulante care îi fusese prescris de către medicul curant al lui Petrică Mîțu Stoian.

De preciziat este că efectul acestui tratament este acela că fluidifică sângele, reducându-se pericolul formării unor trombi intravenoși la pacienții ce suferă de fibrilații atriale.

Acești trombi pot să blocheze venele sau arterele, putându-se produce atacul cerebral. Însă administrat în concentrație mare, apare riscul unor sângerări sau hemoragii interne, motiv pentru care, spre exemplu, în cazul unei operații se oprește tratamentul cu anticoagulante cu câteva zile înainte.

Detaliul ar putea cântări mult în cadrul anchetei morții lui Mîțu Stoian, deoarece vine în sprijinul ipotezei că artistul ar fi avut un supradozaj de anticoagulante ce i-ar fi putut declanșa moartea, mai scrie Wowbiz.ro.