Cum i-a salvat viața Petrică Mîțu Stoian unui coleg de facultate. Artistul a absolvit acum 10 ani EXCLUSIV

Cum i-a salvat viața Petrică Mîțu Stoian unui coleg de facultate. Artistul a absolvit acum 10 ani EXCLUSIV
S-a aflat cauza reală a decesului solistului Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian, solistul de muzică populară care a încetat din viață, sâmbătă, la vârsta de 61 de ani, a lăsat în urmă un munte de durere, dar și multe semne de întrebare, privind cauza morții. Colegii de scenă deplâng decesul lui fulgerător, dar nu a fost uitat nici de studenții Facultății de Drept, din Craiova, pe care a absolvit-o în 2011. Un fost coleg de grupă, Cătălin Ionuț Ene, ne-a făcut dezvăluiri emoționante, în exclusivitate pentruplaytech.ro

Petrică Mîțu Stoian i-a salvat viața unui coleg de facultate

  • ”Voia să devină jurist, ca să-și apere singur drepturile de artist, să știe să-și negocieze contractele, să nu fie fraierit”

Cătălin Ionuț Ene are amintiri de neuitat, din anii de facultate, perioadă în care l-a avut coleg de grupă pe marele artist de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Cântărețul își dorea să devină jurist ca să-și apere singur drepturile de artist:

”Am fost coleg la Facultatea de Drept din Craiova cu Petrică Mîțu Stoian, am absolvit împreună, în 2011. Venea mereu la examene, nu chiulea, iar dacă nu putea ajunge, pentru că avea vreun concert, își dădea examenele cu altă grupă. Mi-a spus că a devenit student la Drept ca să știe să-și negocieze contractele, să-și apere drepturile de artist, să nu fie fraierit”.

  • ”Pe mine și pe Nea Petrică ne-a prins profesorul în timp ce încercam să copiem, la Drept Civil. Ne-am ales cu nota 1”

Petrică era îndrăgit atât pe scenă, cât și în facultate, unde venea tot timpul cu zâmbetul pe buze. Iar când lua câte o notă mică se amuza copios, apoi se punea cu burta pe carte:

”Era un coleg optimist, un om vesel, ne încuraja pe toți, înainte de examene. Studia, manualele lui aveau rânduri subliniate. Într-o zi, ne-a prins profesorul în timp ce încercam să copiem, la Drept Civil, eu, el și o colegă.

Deși nu apucasem, că doar frunzăream paginile cărții, în căutarea răspunsurilor, ni s-a pus tuturor nota 1 pe lucrare. Ce am mai râs! Nea Petrică nu se supăra când luam note mici. Mereu zicea: ”Mai, decât un 5 chinuit și vai de mama lui, mai bine un 4 decent!”.

”Ne-a cântat gratis la petrecerea de absolvire a Facultății de Drept din Craiova”

Petrică Mîțu Stoian a venit la banchetul de absolvire, unde a fost sufletul petrecerii, pozându-se alături de colegii de la Drept: ”Nea Petrică a făcut iureș atunci, ne-a cântat toată noaptea, dar a și contribuit cu bani pentru banchet, pentru masă și pentru toate cele necesare”.

  • ”Nea Petrică m-a dus de urgență la medic, după ce am suferit o hemoragie nazală puternică”

Petrică Mîțu Stoian a sărit în ajutorul lui Cătălin, în urmă cu 11 ani, când acesta s-a confruntat cu probleme de sănătate:

”După ce am fost operat la nas, în București, în 2010, din cauza deviației de sept, am suferit o hemoragie nazală puternică. Eram la Craiova, mă întorsesem acasă. Toată noaptea m-am chinuit, nu se oprea deloc sângerarea.

L-am sunat disperat pe Nea Petrică, el cunoștea toată Craiova, a venit la mine cu mașina și m-a dus de urgență la un medic din Craiova. Era coadă la el, dar doctorul m-a trecut peste rând, ca să intervină rapid, am avut nevoie de o toaletare a operației, timp de două săptămâni”, a mai adăugat Cătălin Ionuț Ene, jurnalist din Craiova, pentru playtech.ro.

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat mâine, la Craiova, lângă soția impresarului său

Cătălin îl cunoaște și pe Doru Gușman, impresarul regretatului artist, care i-a fost profesor de franceză, în anii de liceu:

”Nea Petrică era foarte bun prieten cu impresarul lui, Doru Gușman, se înțelegeau foarte bine, din câte știu, aici, la Craiova, aveau caselele unul lângă celălalt, fetele impresarului îl considerau pe Mîțu ca un al doilea tată.

Impresarul lui Mîțu a fost profesorul meu de franceză, iar soția lui, Maria Gușman, care s-a stins din viață anul acesta, fusese profesoară de română. Și-au făcut și mormintele alăturate, în cimitirul Ungureni, din Craiova, unde mâine va fi înmormântat Mîțu Stoian”.

Îndrăgitul cântăreț de muzică populară și-a găsit sfârșitul la Secția ATI a spitalului de Urgențe din Reșița, după ce fusese internat într-o clinică privată pentru a fi tratat post-covid. Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian.

“Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă.

În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, a anunțat luni Parchetul Judecătoriei Reșița.