Răspunsul de la UEFA a băgat LPF și mai mult în ceață! Ce se întâmplă cu titlul în Liga 1

Răspunsul de la UEFA a băgat LPF și mai mult în ceață! Ce se întâmplă cu titlul în Liga 1
Finalul de sezon în Liga 1 a băgat pe toată lumea în ceaţă! Câştigătoarea titlului ar putea fi decisă la masa verde

Lupta la titlu în Liga 1 s-a complicat foarte mult din cauza pandemiei de coronavirus. Este din ce în ce mai clar că o decizie la masa verde va influența disputa dintre CSU Craiova și CFR Cluj. Cele două se vor lupta luni, în ultima etapă de campionat, pentru a câștiga acest campionat. Doar că până la duelul din teren, programat luni de la ora 21:00, LPF trebuie să anunțe o decizie foarte complicată. Ce se va întâmpla cu restanța dintre Astra Giurgiu și CSU Craiova.

LPF nu ştie ce ar trebui făcut cu meciul dintre Astra Giurgiu şi CSU Craiova! Răspunsul UEFA nu clarifică problema

Partida care trebuia să se dispute pe terenul Astrei a fost amânată de trei ori până acum. Prima dată din cauza unui caz de coronavirus înregistrat în lotul Craiovei. Apoi, pentru că pandemia a lovit puternic și Astra. Problema LPF este că pur și simplu nu mai există nicio dată de disputare a acestui joc. UEFA a cerut LPF să anunțe numele echipelor care participă în cupele europene până cel târziu luni, 3 august. Deci mâine trebuie stabilită echipa campioană, care va merge în preliminariile Ligii Campionilor. În vreme ce partida Astra Giurgiu – CSU Craiova nu se poate juca mai devreme de finalul săptămânii viitoare.

CFR Cluj are în acest moment două puncte peste CSU Craiova. Oltenii ar spera să treacă ei pe primul loc până la meciul direct, astfel încât să își permită și egalul contra celor de la CFR Cluj. Tocmai din acest motiv cer victoria la masa verde în fața Astrei. Variantă care, desigur, ar nemulțumi pe CFR Cluj, dar și pe giurgiuveni. Astra încearcă să își asigure locul 3 în campionat, în fața celor de la FCSB. 180.000 de euro sunt în joc pentru giurgiuveni. Diferența de bani din drepturile TV între locul 3 și locul 4. S-a vorbit și despre un meci decis la masa verde cu scorul de 0-0. Asta pentru că inițial Craiova a fost cea din cauza căreia s-a amânat partida. Varianta aceasta îi nemulțumește pe olteni, pentru care un egal ar fi echivalentul unei înfrângeri. Oricum ar fi obligați să bată CFR Cluj în ultima etapă. Iată cum arată acum clasamentul în play-off:

Cum arată clasamentul din play-off şi care sunt scenariile posibile

  1. CFR Cluj 46 puncte / 9 meciuri
  2. CSU Craiova 44 puncte / 8 meciuri
  3. Astra Giurgiu 33 puncte / 8 meciuri
  4. FC Botoșani 32 puncte / 10 meciuri
  5. FCSB 31 puncte / 9 meciuri
  6. Gaz Metan 25 puncte / 10 meciuri

În așteptarea unui răspuns care să aducă lumină în această situație, LPF s-a adresat la UEFA. Doar că forul continental a trimis un răspuns care i-a băgat și mai mult în ceață pe români. „Partida se joacă, dar doar dacă nu mai contează”, a fost răspunsul amețitor de la UEFA. Mai exact, daca titlul în Liga 1 va fi decis luni, atunci se poate juca și partida dintre Astra și Craiova.

Ce ar trebui să se întâmple ca să se decidă titlul pe teren? Asta este destul de simplu. Una dintre cele două combatante, Craiova și CFR Cluj, să câștige partida de luni. Oricare dintre ele se impune, aceea va fi campioana României, sezonul 2019-2020. Indiferent de ce s-ar mai întâmpla cu duelul dintre Astra și Craiova.

Ce se întâmplă dacă partida CSU Craiova – CFR Cluj se termină egal? Aici este marea dilemă pentru oficialii LPF. Și, culmea, răspunsul trebuie dat înainte de startul partidei dintre CSU Craiova și CFR Cluj. Adunarea Generală care se întrunește luni, la prânz, va trebui să anunțe o decizie în legătură cu rezultatul partidei Astra Giurgiu – CSU Craiova. Indiferent ce decizie se va lua, va fi scandal. Dacă se acordă victoria Craiovei, CFR Cluj și Astra vor face scandal. Dacă se va decide ca oltenii să nu primească victoria, ei vor fi cei furioși. Pentru că nici nu li se dă dreptul să își obțină victoria pe teren.

Propunerea lui Gabi Balint, singura care arată corect! Ce spune regulamentul?

Varianta propusă de Gabi Balint, singura care ar putea împăca pe toată lumea. În direct la Digi Sport, Gabi Balint a oferit o variantă care ar putea fi singura soluţie. Fostul mare jucător al Stelei a propus ca partida dintre CSU Craiova şi CFR Cluj să se dispute ca o finală. Mai exact, să se meargă la lovituri de departajare dacă este egal după 90 de minute. În acest fel se evită posibilitatea unui X buclucaş. Rămâne de văzut dacă această variantă poate fi implementată şi din punct de vedere regulamentar. Şi, desigur, dacă echipa care eventual ar pierde la loviturile de departajare ar mai accepta această variantă. Sau ar merge la TAS, acolo unde pare că se decid mai toate sezoanele din Liga 1.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI