Titlul din Liga 1, decis la masa verde!? Scenariu cât se poate de posibil după FCSB – CFR Cluj 0-2

CFR Cluj a bătut-o pe FCSB, iar lupta la titlu rămâne încinsă! LPF ar putea fi nevoită să decidă totul la masa verde

FCSB – CFR Cluj 0-2 a fost un meci controversat, în care gazdele nu au făcut nimic pentru a pune probleme adversarei. Cei mai importanţi jucători au fost lăsaţi pe banca de rezerve, iar în locul lor au intrat juniori de la echipa a doua. Acest rezultat o readuce pe primul loc pe CFR Cluj şi complică toate calculele pentru lupta la titlu. Ba chiar mai mult, LPF este într-o situaţie foarte dificilă pentru finalul acestui sezon. Trebuie să decidă de urgenţă ce se întâmplă cu partida Astra Giurgiu – CSU Craiova, care a fost amânată de mai multe ori. Iniţial au avut oltenii un caz de coronavirus, apoi a fost afectată şi Astra.

LPF nu știe când să mai programeze partida dintre Astra Giurgiu și CSU Craiova

UEFA a cerut ca Liga 1 să se încheie până la 3 august, dată la care România trebuie să anunţe participantele în cupele europene. Este deja clar care sunt cele 4 echipe, CFR Cluj, CSU Craiova, FCSB şi FC Botoşani. Dar rămâne de văzut care dintre Craiova şi CFR va merge în Champions League. Practic, rămâne aproape imposibil ca titlul să se decidă în teren.

Asta pentru că oficialii de la LPF nu mai au când să programeze partida dintre Astra şi CSU Craiova. Giurgiuvenii au avut cazuri de coronavirus în ultimele zile şi se aşteaptă finalizarea anchetei DSP. Cum luni ar trebui să se încheie campionatul, LPF nu ştie ce să facă în legătură cu acest meci. Iniţial s-a pus în discuţie ca oltenii să primească victoria la masa verde. Asta deoarece Astra este echipa care are probleme. Dar giurgiuvenii au anunţat deja că ar contesta la TAS o asemenea decizie. Mai ales că iniţial partida a fost amânată din cauza Craiovei.

Apoi s-a pus în discuţie ca partida să fie anulată şi să se acorde scorul 0-0. Această variantă i-ar nemulţumi pe olteni. Asta pentru că după victoria obţinută de CFR Cluj cu FCSB, ardelenii ar avea şi varianta unui egal în meciul direct. În criză de idei, LPF a trimis o solicitare la UEFA. Cere ca partida dintre Astra şi Craiova să se dispute după data de 3 august. Dar asta doar în cazul în care acest meci nu ar mai conta în stabilirea echipelor care merg în Europa. Doar că, pentru ca acest lucru să se întâmple, partida dintre Craiova și CFR ar trebui să nu se termine cu un egal. Echipa care s-ar impune în acest derby și-ar asigura titlul. Indiferent de rezultatul din partida Astra – CSU Craiova.

Dacă se va termina la egalitate partida CSU Craiova – CFR Cluj, LPF e într-o situaţie imposibilă! Cui dă titlul?

Dar dacă se termină egal între CFR Cluj și Craiova, atunci LPF ar avea o mare problemă. Mai ales dacă nu se găsește înțelegere de la UEFA, care să permită să se joace mai târziu. Practic, în caz de X la Craiova – CFR Cluj, LPF ar putea fi obligată să decidă la masa verde care este câștigătoarea titlului. Dacă va da victorie pentru Craiova, oltenii ar fi campioni. Dacă se va da rezultat final 0-0, atunci titlul ar merge la Cluj.

„Am făcut o solicitare la UEFA să vedem dacă, în cazul în care aceste meciuri (n.r. Astra – Craiova și FCSB – Astra, care trebuia să se dispute luni, dar în situația dată nu se va mai juca) nu vor influenţa clasamentul final, ar putea să se dispute şi după 3 august. Aşteptăm răspuns, am prezentat o argumentație juridică solidă, dar vom avea echipe românești care vor participa în cupele europene”, a declarat Justin Ștefan, secretar general al LPF, pentru gsp.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI