Ce ai făcut greșit dacă răsadurile tale de roșii s-au oprit din creștere? Specialiștii vin cu sfaturi pentru cei care vor să își planteze în grădină asta pentru consum propriu sau pentru a le vinde. Ce trebuie să faci atunci când le sădești? Mulți oameni sar peste un pas foarte important și nu sunt atenți la detalii. Iată care sunt cele mai utile metode pe care să le folosești în cazul de față!
Majoritatea oamenilor își îndreaptă privirea spre grădina lor. Cei care dispun de mai mult teren preferă să își pună câteva fructe și legume pentru consumul propriu.
Mulți dintre aceștia au luat acest lucru în considerare pentru că este mai sănătos pentru ei, dar și pentru că oricum s-au scumpit destul de multe în piețe și supermarket-uri, așa că o investiție mai bună este în propria livadă.
Dacă lucrurile nu sunt așa cum te-ai fi așteptat, trebuie să iei în primul rând în vedere semințele care pot fi de cele mai multe ori de proastă calitate. Semințele pe care le-ai folosit pot fi vechi sau pur și simplu fac parte dintr-un soi care nu dă roade.
De asemenea, substratul pe care îl folosești pentru însămânțare este deosebit de important în dezvoltarea micilor plante. Nu trebuie să uiți că răsadurile de roșii au nevoie de nutrienți. Este recomandat să ai mare atenție la acest aspect.
Desigur că și lumina este un factor uriaș în dezvoltarea răsadurilor de roșii. Asigură-te că le pui într-un loc unde au parte de multă lumină pentru a se putea înălța și a-ți oferi roadele, dar nu le pune chiar în bătaia razelor pentru că riscă să se pălească rapid.
Un alt pas este să le pui apă atât cât au nevoie. Rădăcinile pot fi afectate și stagnarea apei poate dăuna plantelor dacă este prea multă.
Cel mai important în acest scenariu este să te asiguri că ai un pământ bun pentru că se întâmplă ca pământul să migreze greu sau răsadurile să aibă un ritm lent de creștere. Specialiștii recomandă aici să folosești turba pe care o amesteci cu bio-humus peste care adaugi perlit horticol sau compost.
Semințele de roșii au nevoie de o temperatură cuprinsă între 22 și 26 de grade Celsius, iar după ce micile plante răsar este nevoie să le asiguri o temperatură de 16-20 de grade Celsius.