Ingredientul din bucătărie care curăță ghivecele florilor rapid. E bun și pentru creșterea plantelor

Ingredientul din bucătărie care curăță ghivecele florilor rapid. E bun și pentru creșterea plantelor
Ingredientul din bucătărie care curăță ghivecele florilor rapid

Care este ingredientul din bucătărie care curăță ghivecele florilor rapid. E bun și pentru creșterea plantelor. Foarte mulți au folosit pudra miraculoasă, fie în bucătărie, la preparate sau la curățenie, fie în grădină. Iată cum poți folosi și tu acest ingredient la diverse treburi, fiind bun inclusiv pentru creșterea plantelor.

Ingredientul din bucătărie care curăță ghivecele florilor rapid

Ingredientul din bucătărie care curăță rapid ghivecele florilor, bun și pentru creșterea plantelor este bicarbonatul de sodiu. El este un aliat de nădejde și atunci când vine vorba de dezinfectarea podelelor sau a altor suprafețe, având un rol esențial și pentru a-ți menține plantele din grădină în cea mai bună formă.

În ce privește curățarea ghivecelor, acestea vor arăta ca noi dacă doar strecori în ele puțin bicarbonat de sodiu. Fiind vorba despre un ingredient natural, nu trebuie să-ți fie teamă că vor rămâne resturi de praf pe pereții recipentului care va intra în contact cu planta. Ba dimpotrivă, dacă se întâmpla asta, plantei îi va face bine, nu îi va dăuna.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient eficient și în grădină, acesta stimulând creșterea florilor. Spre exemplu, mușcatelor, begoniilor și hortensiilor le merge bine în pământ alcalin. Astfel că poți să torni puțin bicarbonat în apa cu care le uzi, pentru a avea flori frumoase și bogate.

Bicarbonatul de sodiu te ajută dacă ți-ai făcut și o mică grădină în curtea casei. Dacă ai plantat câteva legume, este de preferat să presari pe sol puțin bicarbonat, ca să scazi aciditatea pământului și să ții la distanță dăunătorii ce pot ataca frunzele și fructele plantelor. În cazul roșiilor, spre exemplu, acestea vor deveni mai dulci și mai gustoase.

Cum mai poți folosi bicarbonatul în grădina ta

De asemenea, îngrășământul plantelor va fi mult mai eficient dacă va avea în compoziție și bicarbonat de sodiu. Ingredientul mai este eficient și pentru a înlătura dăunătorii din grădină. Iepurii sau furnicile nu îl suportă, așadar dăunătorii vor sta la distanță de frunzele plantelor. Praful acesta mai poate elimina și buruienile, astfel că nu mai este nevoie să apelezi la substanțe toxice, bucurându-te de ajutorul unui pesticid natural.

Folosește, de asemenea, bicarbonatul de sodiu și pentru a înlătura mucegaiul ce poate să-ți afecteze mai multe plante, cum ar fi castraveții, strugurii, trandafirii și planta sporul casei. Pentru asta, tot ce trebuie să faci este prepari un spray compus dintr-o linguriță de bicarbonat, una de ulei vegetal, dar și o linguriță de detergent lichid de vase la un litru de apă. Se amestecă totul și se stropesc plantele o dată pe săptămână, seara, pentru mai bun efect.