Raportul 10 August, desecretizat. Cine a comandat violențele din Piața Victoriei. Ce rol a jucat Liviu Dragnea

Raportul cu privire la intervenția jandarmilor din 10 august 2018 a fost desecretizat

Raportul cu privire la intervenția în forță a Jandarmeriei la protestul din 10 august 2018 a fost desecretizat și scoate la lumină detalii șocante. Liviu Dragnea ar fi ținut permanent legătura cu subsecretarul de stat Mihai Valeriu, care, la rândul lui, ar fi ținut legătura cu fostul ministru de Interne Carmen Dan. Fostul lider PSD ar fi primit informații și de la liderii huliganilor infiltrați în Piața Victoriei.

Raportul cu privire la intervenția jandarmilor din 10 august 2018 a fost desecretizat

Potrivit raportului, Carmen Dan ar fi preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată. Aceasta i-a dat ordine directe lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, care ar fi ținut în permanență legătura cu Liviu Dragnea. Fostul președinte al PSD ar fi vorbit, în același timp, și cu liderii huliganilor infiltrați printre protestatarii din Piața Victoriei.

În momentul în care noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost întrebat dacă Mihai Valeriu mai lucrează în MAI, acesta a răspuns că nu îl cunoaște personal.

„Nu comentez declaraţiile liderilor PSD, care sunt specialişti în fake news. Să prezinte cererile şi refuzul instituţiilor în cauză. Dacă Fifor ar fi desecretizat acest raport din timp, el ar fi ajuns deja la DIICOT şi poate acum ancheta era finalizată şi raportul public. Faptul că raportul nu a fost declasificat a reprezentat un impediment major, pentru că ar fi permis părţilor din dosar să aibă acces la el. Persoanele cu grade care au greşit vor avea de răspuns la cîteva întrebări cu privire la viitorul lor în această instituţie. Acest Mihai Valeriu, care a ajuns pe pile într-o poziţie înaltă din poziţia de şef de birou a unei secţii de poliţie, va fi retrimis de unde a plecat”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a precizat că toate instituţiile cărora le-a cerut avizul pentru declasificarea raportului şi-au dat acordul, inclusiv Jandarmeria. El a mai spus că săptămâna viitoare va anunța ce se întâmplă cu anchetele disciplinare deschise pe numele șefilor Jandarmeriei, care încă mai sunt în funcții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI