Protestatar arestat în fața casei lui Ion Iliescu. Ce au descoperit polițiștii Secției 1

Protestatar arestat în fața casei lui Ion Iliescu. Ce au descoperit polițiștii Secției 1
Marian supranumit „Ceaușescu”, protestatarul în vârsta de 50 de ani amendat de Poliția Română

Astăzi, în ziua alegerilor prezidențiale, un protestatar a fost amendat chiar în fața locuinței fostului președinte al României, Ion Iliescu. Care este motivul pentru care polițiștii de la Secția 1 de Poliție din Capitală au intervenit?

Marian Moroșanu, cunoscut ca „Ceauşescu”, unul dintre cei care participă în mod constant la protestele organizate în Piaţa Victoriei, a fost amendat, astăzi, ziua alegerilor prezidențiale, cu 1.500 de lei, după ce a strigat injurii în faţa casei fostului preşedinte Ion Iliescu, potrivit unor surse judiciare, citate de Digi24.

Poziția oficială a Poliției

„Astăzi, în jurul orei 12,15, un echipaj al Secţiei 1 Poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu s-a sesizat din oficiu cu privire la comportamentul nepotrivit al unui bărbat. Acesta striga şi adresa injurii, iar la momentul legitimării a continuat acest comportament. A fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul secţiei, unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi adresare de injurii”, a informat Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) potrivit unei informări de presă, transmis de Agerpres.

Marian Tivilic Moroșanu este bărbatul în vârstă de 50 de ani cu pricina. El a fost și unul din românii care au participat la Revoluția din 1989, fiind prezent activ și la Mineriadă. Din cauza loviturilor primite la Mineriadă, acesta pretinde că a rămas cu un handicap.

Marian Tivilic Moroșanu, forografie de la Mineriadă
Marian Tivilic Moroșanu, forografie de la Mineriadă. Foto: libertatea.ro
Marian Tivilic Moroșanu, protestatarul care are pică pe Ion Iliescu
Marian Tivilic Moroșanu, protestatarul care are pică pe Ion Iliescu. Foto: justitiarul.ro

Marian Moroșanu a mai acționat într-un mod controversat și în ziua în care fostul președinte Ion Iliescu a fost internat la Institutul CC Iliescu.