Rafael Nadal, solicitare ciudată pentru organizatorii turneului de la Madrid. Cerința i-a fost îndeplinită. Care era

Rafael Nadal, solicitare ciudată pentru organizatorii turneului de la Madrid. Cerința i-a fost îndeplinită. Care era
Spaniolul Rafael Nadal a câștigat de cinci ori turneul ATP 1000 de la Madrid

Rafael Nadal, solicitare ciudată pentru organizatorii turneului de la Madrid. Deținătorul a 21 de trofee de Grand Slam revine în circuitul mondial după accidentarea suferită la Indian Wells. Campionul spaniol va juca, astăzi, în cadrul competiției ATP 1000 din capitala Spaniei contra sârbului Miomir Kecmanovic (32 ATP). Rafael Nadal a avut o cerință mai puțin obișnuită înaintea partidei, una pe care organizatorii s-au grăbit să i-o îndeplinească.

Rafael Nadal, solicitare ciudată pentru organizatorii turneului de la Madrid

Rafael Nadal, solicitare ciudată pentru organizatorii turneului de la Madrid. Campionul spaniol a câștigat, în ianuarie, cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, impunându-se la Australian Open. El s-a impus și în competiția din Acapulco, Mexic, apoi a ajuns în finală la Indian Wells, unde a pierdut surprinzător la americanul Taylor Fritz (20 ATP), scor 3-6, 5-7.

După meci, Nadal a dezvăluit că s-a confruntat cu mari probleme de respirație în timpul finalei.

„Am avut dureri, sincer. Am avut probleme cu respiraţia. Nu ştiu dacă e ceva la coastă, nu ştiu încă. Când respir, când mă mişc, este ca un ac tot timpul, aici, înăuntru. Am ameţit puţin, pentru că este dureros. Este un fel de durere care mă limitează foarte mult. Nu este vorba doar de durere, ci de faptul că nu mă simt foarte bine, deoarece îmi afectează respiraţia. Este mai mult decât de a fi trist pentru înfrângere, asta am acceptat-o imediat şi chiar înainte ca meciul să se încheie. Este mai mult despre faptul că sufăr puţin, sincer”, a declarat Nadal, potrivit ATP.

Cerința i-a fost îndeplinită. Care era

Rafael Nadal a fost diagnosticat cu o fisură a coastelor, așa că a fost nevoit să ia o pauză de la turneele ATP. El revine în circuit odată cu competiția de la Madrid, pe care a câștigat-o de cinci ori. El îl va întâlni, astăzi, pe sârbul Miomir Kecmanovic (32 ATP).

Rafael Nadal avea o problemă, însă, pe ziua de azi. Marele campion este un fan devotat al celor de la Real Madrid. De altfel, el a fost invitat să dea lovitura de start a meciului de sâmbătă cu Espanyol, scor 4-0, care a consfinţit câştigarea celui de-al 35-lea titlu de campioană a Spaniei.

În această seară, Real Madrid, va disputa pe Santiago Bernabeu, meciul din manşa secundă a semifinalelor Champions League, contra celor de la Manchester City. Se anunță o partidă grandioasă în condițiile în care, în turul de la Manchester, trupa lui Pep Guardiola s-a impus cu 4-3, după o partidă-spectacol. Învingătoarea o va întâlni pe Liverpool în finala de pe 28 mai, de la Paris. „Los Blancos” au câștigat de 13 ori prețiosul trofeu.

Rafael Nadal le-a solicitat organizatorilor turneului de la Madrid să-i pună partida cu Kecmanovic la o oră care să-i permită să ajungă la meciul madrilenilor, care începe de la 22.00, ora României.

„Nadal ne-a cerut să nu joace atunci când joacă şi Real Madrid în semifinala Champions League”, a declarat Feliciano Lopez, directorul turneului din capitala Spaniei, conform Agerpres.

Dorința lui Nadal a fost respectată, astfel că meciul acestuia va începe în jurul orei 17.00, ora României. Cu siguranță, spaniolul va încerca să termine conturile cât mai rapid cu jucătorul sârb, astfel încât să ajungă fără mare grabă în tribunele de pe Santiago Bernabeu. Chiar și adversara Simonei Halep din sferturi, tunisianca Ons Jabeur, a făcut apel la campionul spaniol, dar pentru bilete la același meci.

Este mare fan al celor de la Real Madrid

Rafael Nadal a fost rugat de Jabeur să-i facă rost de tichete pentru ea, soțul și antrenorul său, la partida din semifinalele Champions League.

„Nu am niciun bilet, dar știu o persoană drăguță pe nume Rafael Nadal, care are acces la meci.

O s-o arunc în aer: Rafa, dacă ai nevoie de una, două sau trei persoane alături de care să vezi meciul, pentru că soțul și antrenorul meu vor să meargă, ne poți pune unul lângă altul și o putem susține împreună pe Real Madrid împotriva lui Manchester City.

Ei au nevoie de mine, așa că haide. Hala Madrid!”, a fost mesajul lui Jabeur, conform Tennis World USA.

Spre deosebire de Nadal, Ons Jabeur va disputa partida din sferturi, contra Simonei Halep, de la ora 13.00, astfel încât va avea timp suficient să ajungă la meciul madrilenilor. Cu condiția ca Rafa Nadal să o ajute cu biletele de intrare.