Raed Arafat: “După ora 22, vor ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative”. Cum vor avea acces în mall-uri copiii sub vârsta de vaccinare

Raed Arafat: “După ora 22, vor ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative”. Cum vor avea acces în mall-uri copiii sub vârsta de vaccinare
Cum vor avea acces în mall-urii copiii sub vârsta de vaccinare

Raed Arafat a explicat azi, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, de ce numai persoanele vaccinate și cele trecute prin boală pot circula noaptea, însă nu și persoanele testate.

Raed Arafat: “După ora 22, vor ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative”

Raed Arafat a vorbit azi despre măsurile care urmează să intre în vigoare de luni. Astfel, după ora de 22, vor ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative pentru că acestea din urmă se pot îmbolnăvi.

“Măsurile sunt luate pentru a reduce contactul şi mobilitatea. Suntem într-o situaţie de dezastru pentru că cererea e mai mare decât “armele” pe care le avem la îndemână! Puteam evita situaţia dacă ne vaccinam într-un număr mare. După 22, vor ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative pentru că acestea din urmă se pot îmbolnăvi. Aceştia pot face forme grave, pot ajunge rapid la ATI, spre deosebire de vaccinaţi.

Nu avem o criză de seringi, totul se verifica, stocurile erau în regulă. Singurul lucru pozitiv din ultima perioadă este faptul că a crescut numărul de persoane vaccinate. Am trecut de 60.000 de vaccinări pe zi. Despre vaccinarea obligatorie s-a discutat mult, exista o lege care urmează să fie dezbătuta în Parlament cu privire la imunizarea parlamentarilor.

Copiii sub vârsta de vaccinare vor putea intra în malluri doar însoţiţi de o persoană care prezintă certificat verde. La biserică, se va sta la o distanţă de 2 metri. Nu se iau alte măsuri, nu închidem activităţile religioase”, a spus Arafat.

13.096 de persoane vaccinate în primele 8 ore

Azi a fost o zi în care mulți români au venit să se vaccineze la centrele de vaccinare, mai exact peste 13.000, motiv pentru care s-a spus că unele centre ar fi rămas fără seringi, însă șeful DSU a ținut să explice clar că ”nu avem o criză de seringi, totul se verifica, stocurile erau în regulă”.

”România se vaccinează: cozile sunt unde trebuie să fie, la centrele de vaccinare!
București, ora 16.00: 13.096 de persoane vaccinate în primele 8 ore, din care 4.218 în cadrul Maratonului pentru viață!
6 centre de vaccinare, 24/24
Sector 1: Romexpo; Sector 2: Circul Metropolitan; Sector 3: Biblioteca Națională; Sector 4: Palatul Copiilor; Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei; Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu”.
Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!
Ai un prieten care încă se mai gândește să se vaccineze? Etichetează-l în secțiunea de comentarii.
Distribuie această postare în grupurile din care faci parte.”, este mesajul transmis în urmă cu o oră pe pagina de facebook RoVaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI