22 iun. 2020 | 13:31

Raed Arafat, avertisment îngrijorător pentru români: „Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală”

Sănătate
Raed Arafat, avertisment îngrijorător pentru români:
Raed Arafat, avertisment îngrijorător pentru români: "Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală"

Șeful DSU, Raed Arafat, a avertizat în urmă cu puțin timp vizavi de pericolul reprezentat de COVID-19, din cauza vitezei sale de răspândire și a impactului mortal pe care îl are. Medicul s-a arătat extrem de revoltat vizavi de afirmațiile unui profesor doctor care a afirmat că „noul coronavirus este o biată gripă”, încurajând cetățenii să-și trateze bolile cronice fără să se mai teamă de infectarea cu COVID-19.

Raed Arafat, replică împotriva afirmațiilor unui mare doctor

În urmă cu patru zile, șeful secției de Chirurgie Toracică ”Marius Nasta”, prof. Ioan Cordoș, a declarat că noul coronavirus reprezintă „o biată gripă” și a afirmat că „mult mai mulți au murit de afecțiuni cardiovasculare care nu au reușit în această perioadă să își vadă medicul curant”.

Ca răspuns, Raed Arafat a dezmințit cele spuse de renumitul medic, contraargumentând cu faptul că noul coronavirus este extrem de periculos și se răspândește foarte repede, făcând multe victime în toată lumea.

Sursă foto: http://www.scumc.ro

Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândeşte şi nu ucid sute de mii de oameni şi mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectaţi cu virusul care cauzează această boală.

Ştiu cât de greu a fost tuturor cu măsurile de distanţare şi restricţiile care au fost impuse, dar singura soluţie pentru a evita o creştere exponenţială a numărului infectărilor este de a respecta măsurile de prevenţie prevăzute, cum ar fi purtatul măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea măsurilor de igienă şi colaborarea cu autorităţile pentru a reuşi, împreună, să diminuăm, cât de mult posibil, impactul acestei boli în următoarea perioadă„, scrie, pe Facebook, secretarul de stat în MAI.

COVID-19 a făcut multe victime în rândul cadrelor medicale

Șeful DSU a ținut să precizeze faptul că acest virus periculos a ajuns să omoare mii de cadre medicale din întreaga lume, ceea ce o gripă obișnuită, așa cum o numea doctorul Ioan Cordoș, nu a avut niciodată un asemenea impact. Din păcate, medicii, asemenea pacienților, au trăit momente grele la Terapie Intensivă, riscând să-și infecteze și membrii familiei.

În SUA numărul deceselor cadrelor medicale a atins aproximativ 600, iar în Italia, Spania, China şi alte ţări decesele în rândul cadrelor medicale au fost tot la un nivel ridicat. În România, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanţă, Pompieri, Poliţie, secţiile din spitale, iar unii au fost salvaţi la limită după o lungă luptă între viaţă şi moarte pe paturile de terapie intensivă.

Oare este chiar vorba despre o ‘biată gripă’ cum spunea colegul nostru profesor? Gripa obişnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienţi anual, aceasta nu ucide personalul medical care îngrijeşte pacienţii respectivi”, a concluzionat medicul.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe alb în lege
Capital.ro
Prețul unui kilogram de nucă în Piața Obor din București, înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro