Raed Arafat a anunțat data la care România poate reintra în starea de urgență. Vești proaste pentru români

Raed Arafat a anunțat data la care România poate reintra în starea de urgență. Vești proaste pentru români
Raed Arafat, declarația zilei. De ce nu mai este obligatorie de acum înainte

Raed Arafat a anunțat o veste pe care unii dintre români sigur au luat-o în calcul, în special după ultimele vești. Secretarul de stat a susținut că putem intra din nou în carantină totală.

Raed Afarat, despre o nouă stare de urgență

Raed Arafat a venit cu detalii despre lucrul de care se temeau unii dintre români – restaurarea stării de urgență. Pe cât de mult i-ar speria pe unii pe o parte, pe de alta ar fi un ajutor imens, pentru că radiografia cazurilor, deceselor și a vindecaților arată o situația îngrijorătoare. Secretarul de stat în MAI avertizează că lucrurile nu merg pe o parte descendentă, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor. Conform sursei citate, se ia în considerare reinstaurarea stării de urgemță de la 1 august.

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.(…) Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a explicat aseară la Antena 3 Raed Arafat.

Arafat, despre starea de urgență
Arafat, despre starea de urgență

„Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici”

De asemenea, acesta a mai anunțat că nu au mai existat locuri în spitalele COVID-19 din București pentru simptomatici încă de o seară în urmă.

„Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii, că nu sunt locuri pentru Covid, că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale”
Raed Arafat

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI