În ce condiții poate reveni România la starea de urgență. Avertismentul de ultimă oră al lui Raed Arafat

În ce condiții poate reveni România la starea de urgență. Avertismentul de ultimă oră al lui Raed Arafat
Raed Arafat ar putea să plătească 500.000 de euro unei comune din Prahova. Motivul e fabulos

România ar putea reveni la starea de urgență dacă se vor înregistra 10000 de cazuri de persoane noi infectate în decurs de cinci zile. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), spune că situația merge înspre mai rău. Ultimele prognoze arată că s-ar putea să avem un milion de cazuri de COVID-19 în luna septembrie.

Când ar putea reveni România la starea de urgență. Raed Arafat, avertisment de ultimă oră

Șeful DSU, Raed Arafat, se arată îngrijorat de faptul că numărul de cazuri active de coronavirus a crescut cu 54,3% în ultima săptămână. Compania Avantera a realizat pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență o prognoză în care România ar putea ajunge la un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie.

Potrivit aceleiași prognoze, la mijlocul lunii august, țara noastră va avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 vor fi cazuri ce vor necesita internarea la terapie intensivă.

În ce condiții poate reveni România la starea de urgență
În ce condiții poate reveni România la starea de urgență

10000 de cazuri de coronavirus în 5 zile ar aduce înapoi starea de urgență

Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”, se mai arată în prognoza comentată de Raed Arafat. De asemenea, șeful DSU consideră că, dacă populația va continua să trateze măsurile de siguranță cu aceeași atitudine disprețuitoare, „vom ajunge să trăim aceste cifre”, respectiv să ne întoarcem la starea de urgență.

Acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău.

Numărul pacienților vindecați, mai mic ca al celor noi infectați

Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai avertizat că dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI