19 iul. 2022 | 19:31

Quiche cu umplutură de șuncă și cașcaval. Secrete pentru a face o crustă de tartă perfectă

Utile
Quiche cu umplutură de șuncă și cașcaval. Secrete pentru a face o crustă de tartă perfectă
quiche cu șuncă și cașcaval

Quiche este o tartă franțuzească cu o umplutură/ cremă savuroasă de ou, smântână sau lapte. Quiche-ul este de obicei copt într-o crustă de tartă și poate fi făcut cu o varietate de umpluturi diferite, de la carne, legume, brânzeturi și fructe de mare. Quiche-urile sunt perfecte pentru a fi servite ca orice masă, în orice moment al zilei. Cel mai bine se servesc la temperatura camerei. Pot fi servite, de asemenea, calde sau reci.

Ingrediente pentru crusta de tartă

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 5-6 linguri apă rece
  • 1 gălbenuș
  • sare

Ingrediente umplutură quiche

  • 200 g bacon/ kaizer
  • 200 g cașcaval afumat de oaie, puteți folosi orice fel de brânzeturi
  • 4 ouă+ 1 albuș
  • 6 ciuperci
  • 4 fire ceapă verde
  • 200 ml smântână grasă 32% sau 200g smântână fermentată
  • 1 legătură de mărar
  • sare, piper negru proaspăt măcinat

Cum se prepară crusta pentru quiche?

Aluatul pentru quiche se prepară după metoda coacerii „în orb”. Este o metodă simplă de coacere parțială a aluatului prin care se previne umezirea aluatului la adăugarea umpluturii. Vă voi explica mai jos tehnica de preparare, pas cu pas:

Notă: foarte importantă este temperatura ingredientelor pentru tartă. Acestea trebuie să fie reci, utilizate imediat ce au fost scoase din frigider.

1. La o parte grăsime, unt sau untură, se adaugă două părți făină. Se amestecă repede untul rece, cu făina, gălbenușul și sarea. Se adaugă câte o lingură de apă rece până și se frământă cu mâna până se formează un aluat nisipos. Nu insistați cu frământatul aluatului pentru a nu elibera glutenul din făină. Aluatul pentru tartă nu este un aluat elastic.

2. Din aluatul obținut se modelează o minge, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute.

3. Se pudrează cu făină suprafața de lucru, se scoate aluatul din frigider și se întinde cu sucitorul, până la o grosime de 1 centimetru.

4. Se întinde aluatul în tava de tartă, se taie marginile și se dă din nou la frigider pentru 15 minute

5. Se încinge cuptorul la 180 de grade

6. Se scoate tava din frigider. Se întinde o foaie de hârtie de copt peste aluat și se adaugă boabe de fasole pe toată suprafața aluatului. Acest procedeu împiedică creșterea aluatului. Personal, nu înțep aluatul cu furculița pentru că se poate scurge sosul din umplutură, greutățile din boabele de fasole sunt suficiente.

7. Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Cum se prepară umplutura de quiche?

1. Într-un bol mare se amestecă ouăle cu brânza rasă și smântâna.

2. Într-o tigaie încăpătoare se călesc mai întâi șunca, peste care se adaugă ceapa și ciupercile tăiate mărunt.

3. Amestecul de șuncă cu legume se pune peste amestecul lichid de ou și smântână. Se amestecă cu o lingură și se potrivește de sare și piper.

Paul final de preparare al tartei cu umplutură de șuncă și cașcaval este cel de asamblare: se scoate tarta din cuptor, se adaugă umplutura și se dă, din nou la cuptor pentru 15 minute sau până suprafața tartei devine aurie.

Sfaturi utile pentru un quiche reușit:

– la o parte grăsime ( unt sau untură) se adaugă două părți făină
– este foarte important ca untul și apa folosite să fie reci
– aluatul nu se frământă mult pentru a nu lăsa glutenul să se dezvolte, nu este un aluat elastic
– este important ca aluatul să stea la rece, în două faze: după preparare și după ce este pus în forma de tartă
– nu se înțeapă aluatul. Folosește greutățile pentru copt sau boabe de fasole.
– aluatul se poate păstra la congelator până la 3 luni
– pentru fiecare ou este nevoie de 1/2 cană de lichid. Folosește o cană gradată cantitatea de ouă peste care adăugați ingredientele lichide.

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Scrisoarea dureroasă a unei foste vecine a lui Georgescu în Austria. „Îl cunosc. Renunț la cetățenie”
Click.ro
Cine este Bogdan Peșchir, programatorul care a făcut donații de peste un milion de euro în campania lui Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
A fost mare petrecere la Craiova de ziua lui Cătălin Botezatu! Vica Blochina și Raluca Bădulescu au făcut senzație cu ținutele lor! Imaginile spun tot!
Unica.ro
Mare schimbare pentru români. Se vinde un celebru supermarket
EVZ.ro
Cristina Pucean, declarație de dragoste pentru Bogdan de la Ploiești! Imaginea cu care confirmă că formează din nou un cuplu | FOTO
Spynews
Lovitură pentru Călin Georgescu. Anunțul venit de la Parchetul General
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Mediaflux
Cum s-au cunoscut Diana Bulimar și iubitul ei, Radu Dumitrache. Cei doi au planuri de nuntă și participă în noul sezon Power Couple
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine e bruneta care a detronat manelele din trending. Misha Miller, virală internațional pe TikTok cu piesa „Bam Bam”
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro