19 iul. 2022 | 19:31

Quiche cu umplutură de șuncă și cașcaval. Secrete pentru a face o crustă de tartă perfectă

Utile
Quiche cu umplutură de șuncă și cașcaval. Secrete pentru a face o crustă de tartă perfectă
quiche cu șuncă și cașcaval

Quiche este o tartă franțuzească cu o umplutură/ cremă savuroasă de ou, smântână sau lapte. Quiche-ul este de obicei copt într-o crustă de tartă și poate fi făcut cu o varietate de umpluturi diferite, de la carne, legume, brânzeturi și fructe de mare. Quiche-urile sunt perfecte pentru a fi servite ca orice masă, în orice moment al zilei. Cel mai bine se servesc la temperatura camerei. Pot fi servite, de asemenea, calde sau reci.

Ingrediente pentru crusta de tartă

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 5-6 linguri apă rece
  • 1 gălbenuș
  • sare

Ingrediente umplutură quiche

  • 200 g bacon/ kaizer
  • 200 g cașcaval afumat de oaie, puteți folosi orice fel de brânzeturi
  • 4 ouă+ 1 albuș
  • 6 ciuperci
  • 4 fire ceapă verde
  • 200 ml smântână grasă 32% sau 200g smântână fermentată
  • 1 legătură de mărar
  • sare, piper negru proaspăt măcinat

Cum se prepară crusta pentru quiche?

Aluatul pentru quiche se prepară după metoda coacerii „în orb”. Este o metodă simplă de coacere parțială a aluatului prin care se previne umezirea aluatului la adăugarea umpluturii. Vă voi explica mai jos tehnica de preparare, pas cu pas:

Notă: foarte importantă este temperatura ingredientelor pentru tartă. Acestea trebuie să fie reci, utilizate imediat ce au fost scoase din frigider.

1. La o parte grăsime, unt sau untură, se adaugă două părți făină. Se amestecă repede untul rece, cu făina, gălbenușul și sarea. Se adaugă câte o lingură de apă rece până și se frământă cu mâna până se formează un aluat nisipos. Nu insistați cu frământatul aluatului pentru a nu elibera glutenul din făină. Aluatul pentru tartă nu este un aluat elastic.

2. Din aluatul obținut se modelează o minge, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute.

3. Se pudrează cu făină suprafața de lucru, se scoate aluatul din frigider și se întinde cu sucitorul, până la o grosime de 1 centimetru.

4. Se întinde aluatul în tava de tartă, se taie marginile și se dă din nou la frigider pentru 15 minute

5. Se încinge cuptorul la 180 de grade

6. Se scoate tava din frigider. Se întinde o foaie de hârtie de copt peste aluat și se adaugă boabe de fasole pe toată suprafața aluatului. Acest procedeu împiedică creșterea aluatului. Personal, nu înțep aluatul cu furculița pentru că se poate scurge sosul din umplutură, greutățile din boabele de fasole sunt suficiente.

7. Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Cum se prepară umplutura de quiche?

1. Într-un bol mare se amestecă ouăle cu brânza rasă și smântâna.

2. Într-o tigaie încăpătoare se călesc mai întâi șunca, peste care se adaugă ceapa și ciupercile tăiate mărunt.

3. Amestecul de șuncă cu legume se pune peste amestecul lichid de ou și smântână. Se amestecă cu o lingură și se potrivește de sare și piper.

Paul final de preparare al tartei cu umplutură de șuncă și cașcaval este cel de asamblare: se scoate tarta din cuptor, se adaugă umplutura și se dă, din nou la cuptor pentru 15 minute sau până suprafața tartei devine aurie.

Sfaturi utile pentru un quiche reușit:

– la o parte grăsime ( unt sau untură) se adaugă două părți făină
– este foarte important ca untul și apa folosite să fie reci
– aluatul nu se frământă mult pentru a nu lăsa glutenul să se dezvolte, nu este un aluat elastic
– este important ca aluatul să stea la rece, în două faze: după preparare și după ce este pus în forma de tartă
– nu se înțeapă aluatul. Folosește greutățile pentru copt sau boabe de fasole.
– aluatul se poate păstra la congelator până la 3 luni
– pentru fiecare ou este nevoie de 1/2 cană de lichid. Folosește o cană gradată cantitatea de ouă peste care adăugați ingredientele lichide.

Parteneri
Rugăciunea pe care trebuie să o rostești neapărat în ziua de Bobotează. Îți va aduce noroc și bunăstare
Redactia.ro
Destinația superbă din Grecia, supranumită și „Insula Apocalipsei”, care se află în topul celor mai bune locuri pentru vacanță în 2025. Puțini români au ajuns aici
Click.ro
Românii, obligați să își recicleze hainele vechi. Ministrul Fechet a explicat ce trebuie să facem cu ele
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile pe care Roxana Nemeș le-ar vrea uitate! Cum s-a fotografiat pe vremea când se iubea cu Radu Groza, impresarul ei / FOTO
Unica.ro
Vânt puternic și ploi în România, în următoarele ore. Ce zone sunt sub cod galben
EVZ.ro
DeSanto, prima reacție după conflictul cu Jador: „Iubiți pe cine nu trebuie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de banii pe care ar trebui să-i dea manelistului
Spynews
Trădare supremă. S-a aflat ce a făcut Călin Georgescu
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
O nouă LOVITURĂ pentru pensionari. PENSII înghețate și ÎNTÂRZIATE
Mediaflux
Dubaiul e mai mic decât Bucureștiul! Gabi Bădălău, suspicios de aproape de Daria, fosta lui Bodi, cea cu care a înșelat-o pe Bianca! Disperat să îi atragă atenția vedetei?
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Mesaje și felicitari de Bobotează pentru cei dragi. Ce se urează de Botezul Domnului
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro