Mereu ne dorim să fim suple, sănătoase și pline de energie. Pentru acestea avem nevoie, în primul rând, să ținem cont de alimentație. Astăzi, vă propun o rețetă plină de vitamine și nutrienți, hipocalorică dar și foarte sățioasă: Salată cu mix de quinoa albă, fasole roșie și năut.
Componentele acestei salate sunt o sursă valoroasă de proteine, vitamine, microelemente și fibre. Quinoa, originară din Peru, consumată în Europa și de puțin timp cunoscută și la noi în țară, este preferată, în primul rând de persoanele cu intoleranță a gluten.
Datorită conținutului ridicat de proteine, înlocuiește carnea în dietele vegane. Din cele 120 de tipuri cunoscute de quinoa, se folosesc cele de culoare albă în măncăruri gătite, salate iar cea neagră, cu gust mai dulce, se folosește în prepararea deserturilor.
Fasolea roșie este considerată una din cele mai nutritive legume din lume. Săracă în grăsimi este foarte indicată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut, dar și carbohidrați benefici, cu proteine slabe și fibre solubile.
Năutul consumat încă din antichitate, pentru conținutul bogat de fibre ce controlează apetitul și combate constipația, este un aliment sănătos bogat în vitamine și minerale. Boabele de năut au aromă de pământ cu nuanțe de nucă. Boabele de năut fierte se pot păstra în frigider pentru maxim 5 zile sau pentru mai mult timp, în congelator. Pentru a fierbe mai ușor, atât fasolea cât și boabele de năut se lasă la înmuiat în apă rece cu o seară înaintea preparării.
Citește și rețeta de salată orientală cu cartofi și măsline
Poftă bună!