„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.” Cine amenință președintele Rusiei în plin război

„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.” Cine amenință președintele Rusiei în plin război
„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.”

Grupul de hackeri Anonymous a lansat un avertisment președintelui rus Vladimir Putin, spunându-i că „secretele sale ar putea să nu mai fie în siguranță.” Mesajul grupului de hackeri a devenit viral pe toate rețelele de socializare, încă din prima zi. Se pare că recent, Anonymous i-a mai transmis un mesaj, după ce a spart serverele Băncii Centrale a Rusiei.

Grupul de hackeri Anonymous atac direct la adresa lui Vladimir Putin

Pe 27 februarie, celebrul grup de hackeri Anonymous publicau pe rețelele de socializare un mesaj dur la adresa lui Putin. În clip, care îi este adresat direct lui Putin, un personaj mascat spune:

„Domnule Putin, invazia în curs de desfășurare a Ucrainei a arătat că regimul dumneavoastră nu respectă drepturile omului sau autodeterminarea vecinilor dumneavoastră.

În ultimele câteva zile a început o invazie la scară largă, cartierele civile au fost bombardate și oameni nevinovați au fost uciși.

Refugiații fug din calea violențelor, iar populația este forțată la recrutare de către oficialii ucraineni. Este o situație urâtă peste tot, dar dumneavoastră sunteți instigatorul.”

Mesajul continuă apoi spunând că Putin a criticat armata americană și NATO pentru ocupația și bombardamentele lor în Orientul Mijlociu, înainte de a spune că președintele nu este „cu nimic mai bun decât guvernele imperialiste împotriva cărora s-a pronunțat.

Grupul spunea atunci că întreaga lume poate vedea prin propaganda lui Putin și că până și propriii săi cetățeni sunt împotriva acțiunilor sale nebunești. Videoclipul trece apoi la articole de presă care relatează despre protestele care au loc în Rusia.

Clipul publicat de grupul de hackeri Anonymous susținea pe 27 februarie că Putin va începe să se confrunte cu mai multe tulburări în țara sa, deoarece sancțiunile impuse Rusiei de alte țări îi vor afecta pe cetățenii săi.

„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.”

În urmă cu exact trei zile, grupul de hackeri Anonymous anunțau că au spart banca centrală a Rusiei și că intenționează să publice 35.000 de documente în următoarele 48 de ore, detaliind „acorduri secrete”.

Banca Centrală a Federației Ruse nu a dat nicio dezmințire cu privire la cele anunțate de grup Până acum, grupul de hackeri Anonymous spune că și-a respectat amenințarea.

Într-un interviu acordat BBC la începutul acestei săptămâni, hackerii legați de Anonymous au declarat că au piratat canalele televiziunii ruse de stat și au întrerupt pentru scurt timp programele pentru a arăta un videoclip cu clădiri ucrainene bombardate. Grupul a mai publicat recent un alt clip în care hackeri duc totul la un următor nivel, anunțând:

Vladimir Putin, amintește-ți de ceea ce le-am făcut dictatorilor din Nigeria, Turcia, Chile, Nicaragua. Amintește-ți cum am pedepsit Israelul, SUA, Europa, Master Card și pe alți susținători ai războiului. Vladimir Putin, niciun secret nu este în siguranță. Suntem pretutindeni. Suntem în palatul tău. Suntem acolo unde mănânci, suntem la masa ta.

Suntem în camera ta în timp ce dormi. Acum, vom distribui mii de documente care aparțin Băncii Centrale a Rusiei, acorduri, corespondență, transferuri financiare, târgurile secrete ale oligarhilor tăi, date reale despre economie pe care le ții departe de ochii publicului, acordurile comerciale pe care le-ai semnat cu alte țări, declarații, informații despre susținătorii tăi oficiali, videoconferințele tale și programele pe care le folosești”, a transmis în mesajul video un reprezentant al Anonymous.

Grupul Anonymous a amenințat toate companiile care nu și-au încetat operațiunile în Rusia în urma invaziei, adresându-le pe Twitter: „Timpul vostru se scurge. Noi nu iertăm. Noi nu uităm”. La începutul acestei luni, membrii legați de grup au oferit, de asemenea, trupelor rusești 52.000 de dolari în Bitcoin dacă își abandonează tancurile pe câmpul de luptă.

Urmăriți Playtech.ro și pe