26 mart. 2022 | 15:33

„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.” Cine amenință președintele Rusiei în plin război

News
„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.” Cine amenință președintele Rusiei în plin război
„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.”

Grupul de hackeri Anonymous a lansat un avertisment președintelui rus Vladimir Putin, spunându-i că „secretele sale ar putea să nu mai fie în siguranță.” Mesajul grupului de hackeri a devenit viral pe toate rețelele de socializare, încă din prima zi. Se pare că recent, Anonymous i-a mai transmis un mesaj, după ce a spart serverele Băncii Centrale a Rusiei.

Grupul de hackeri Anonymous atac direct la adresa lui Vladimir Putin

Pe 27 februarie, celebrul grup de hackeri Anonymous publicau pe rețelele de socializare un mesaj dur la adresa lui Putin. În clip, care îi este adresat direct lui Putin, un personaj mascat spune:

„Domnule Putin, invazia în curs de desfășurare a Ucrainei a arătat că regimul dumneavoastră nu respectă drepturile omului sau autodeterminarea vecinilor dumneavoastră.

În ultimele câteva zile a început o invazie la scară largă, cartierele civile au fost bombardate și oameni nevinovați au fost uciși.

Refugiații fug din calea violențelor, iar populația este forțată la recrutare de către oficialii ucraineni. Este o situație urâtă peste tot, dar dumneavoastră sunteți instigatorul.”

Mesajul continuă apoi spunând că Putin a criticat armata americană și NATO pentru ocupația și bombardamentele lor în Orientul Mijlociu, înainte de a spune că președintele nu este „cu nimic mai bun decât guvernele imperialiste împotriva cărora s-a pronunțat.

Grupul spunea atunci că întreaga lume poate vedea prin propaganda lui Putin și că până și propriii săi cetățeni sunt împotriva acțiunilor sale nebunești. Videoclipul trece apoi la articole de presă care relatează despre protestele care au loc în Rusia.

Clipul publicat de grupul de hackeri Anonymous susținea pe 27 februarie că Putin va începe să se confrunte cu mai multe tulburări în țara sa, deoarece sancțiunile impuse Rusiei de alte țări îi vor afecta pe cetățenii săi.

„Putin, niciun secret nu e în siguranță. Suntem în palatul tău.”

În urmă cu exact trei zile, grupul de hackeri Anonymous anunțau că au spart banca centrală a Rusiei și că intenționează să publice 35.000 de documente în următoarele 48 de ore, detaliind „acorduri secrete”.

Banca Centrală a Federației Ruse nu a dat nicio dezmințire cu privire la cele anunțate de grup Până acum, grupul de hackeri Anonymous spune că și-a respectat amenințarea.

Într-un interviu acordat BBC la începutul acestei săptămâni, hackerii legați de Anonymous au declarat că au piratat canalele televiziunii ruse de stat și au întrerupt pentru scurt timp programele pentru a arăta un videoclip cu clădiri ucrainene bombardate. Grupul a mai publicat recent un alt clip în care hackeri duc totul la un următor nivel, anunțând:

Vladimir Putin, amintește-ți de ceea ce le-am făcut dictatorilor din Nigeria, Turcia, Chile, Nicaragua. Amintește-ți cum am pedepsit Israelul, SUA, Europa, Master Card și pe alți susținători ai războiului. Vladimir Putin, niciun secret nu este în siguranță. Suntem pretutindeni. Suntem în palatul tău. Suntem acolo unde mănânci, suntem la masa ta.

Suntem în camera ta în timp ce dormi. Acum, vom distribui mii de documente care aparțin Băncii Centrale a Rusiei, acorduri, corespondență, transferuri financiare, târgurile secrete ale oligarhilor tăi, date reale despre economie pe care le ții departe de ochii publicului, acordurile comerciale pe care le-ai semnat cu alte țări, declarații, informații despre susținătorii tăi oficiali, videoconferințele tale și programele pe care le folosești”, a transmis în mesajul video un reprezentant al Anonymous.

Grupul Anonymous a amenințat toate companiile care nu și-au încetat operațiunile în Rusia în urma invaziei, adresându-le pe Twitter: „Timpul vostru se scurge. Noi nu iertăm. Noi nu uităm”. La începutul acestei luni, membrii legați de grup au oferit, de asemenea, trupelor rusești 52.000 de dolari în Bitcoin dacă își abandonează tancurile pe câmpul de luptă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro