01 mart. 2024 | 17:59

Putin ia în serios ameninţarea nucleară? Rusia a testat o rachetă Yars la doar 24 de ore după discursul liderului rus

News
Putin ia în serios ameninţarea nucleară? Rusia a testat o rachetă Yars la doar 24 de ore după discursul liderului rus
Putin ia în serios ameninţarea nucleară? Rusia a testat o rachetă Yars la doar 24 de ore după discursul liderului rus

Putin a susținut un discurs amenințător la adresa Occidentului, după care a dat o nouă lovitură. Liderul rus a testat o rachetă nucleară strategică, la doar 24 de ore de la declarațiile controversate. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul rus al Apărării.

Vladimir Putin lovește din nou

Rusia a efectuat un test de rachetă nucleară strategică doar 24 de ore după ce președintele rus Vladimir Putin a emis o amenințare nucleară la adresa Occidentului. Anunțul a fost făcut de către Ministerul rus al Apărării, care a confirmat testul efectuat vineri, implicând o rachetă balistică intercontinentală Yars, lansată de la cosmodromul din Plesețk, un loc obișnuit pentru lansările de sateliți militari.

Potrivit declarației ministerului, ogiva de test a atins cu succes ținta în poligonul Kura, situat în peninsula Kamceatka, la o distanță de peste 6.000 de kilometri de locul de lansare. Scopul testului a fost de a confirma caracteristicile tehnico-tactice și de zbor ale sistemului, iar toate obiectivele planificate au fost atinse cu succes, precizează comunicatul oficial.

Exercițiul a inclus și transportul bateriei Yars către o locație îndepărtată, precum și pregătirea pentru lansare. De aici, au fost trase concluzii, semn că acest exercițiu a fost unul strategig, pentru a provoca panică în rândul omenirii.

„Un pluton al unităţii Forţelor Strategice din regiunea Ioşkar-Ola a efectuat astăzi o lansare de probă cu o rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid Yars de la cosmodromul statal pentru teste Pleseţk”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Exercițiu, finalizat cu succes

O înregistrare video publicată de Ministerul Apărării Naționale a Federației Ruse indică faptul că operațiunea a fost efectuată cu ajutorul unui lansator mobil de rachete. Din primele informații, exercițiul a fost finalizat cu succes.

”Formația de rachete Yoshkar-Ola testează racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars echipată cu focoase multiple.

La cosmodromul Plesetsk, o unitate a formațiunii de rachete Yoshkar-Ola a testat racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars, echipată cu un focos multiplu.

Vehiculele de reintrare în formare au ajuns în zona alocată în poligonul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka. Scopul testului de lansare a fost acela de a confirma caracteristicile tactice, tehnice și de zbor ale sistemului modern de rachete.

În pregătirea pentru acest eveniment, Forțele de rachete strategice au exersat procedura de mutare a bateriei de lansare Yars într-o zonă îndepărtată, pregătirea și efectuarea lansării. Toate sarcinile stabilite au fost îndeplinite” – se arată în comunicatul oficial al Ministerului Apărării rus.

Este remarcabil faptul că acest test de rachetă a avut loc la doar o zi după discursul președintelui rus, Vladimir Putin, privind starea națiunii, în care acesta a menționat despre livrarea unor noi rachete pentru armata rusă și a anunțat că Rusia va prezenta curând noi tipuri de rachete.

Această coincidență între amenințarea nucleară emisă de Putin și testul de rachetă nucleară efectuat de armata rusă poate ridica semne de întrebare și îngrijorări în rândul comunității internaționale, amplificând tensiunile geopolitice deja existente.

Cum vede SUA amenințarea lui Putin

Statele Unite au reacționat ferm și critic la afirmațiile președintelui rus, Vladimir Putin, calificându-le drept „iresponsabile” și neadecvate pentru un lider al unui stat dotat cu arme nucleare. Departamentul de Stat al SUA a subliniat că aceste declarații nu sunt noi și reprezintă o retorică periculoasă, care amplifică tensiunile deja existente în relațiile internaționale.

Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat pentru presă că astfel de afirmații nu sunt caracteristice unui lider responsabil.

El a subliniat că Statele Unite au comunicat în trecut, în mod direct și privat cu Rusia, cu privire la consecințele folosirii armelor nucleare. Totuși, el a menționat că nu există niciun semn care să indice că Rusia se pregătește să utilizeze arme nucleare.

Reacția Statelor Unite vine după discursul lui Vladimir Putin către națiune, în care acesta a avertizat Occidentul cu privire la o posibilă escaladare a conflictului din Ucraina, amenințând cu utilizarea armelor nucleare. Putin a subliniat că Rusia are arme capabile să lovească ținte de pe teritoriul occidental și că orice escaladare a conflictului ar putea duce la distrugerea civilizației.

Aceste declarații au stârnit îngrijorări la nivel global, iar reacția fermă a Statelor Unite demonstrează seriozitatea situației și necesitatea unei abordări responsabile din partea liderilor politici.

Într-un context internațional fragil, în care tensiunile geopolitice sunt deja accentuate, cuvintele cu greutate ale președintelui rus pot avea consecințe grave și imprevizibile asupra stabilității și securității globale.

„Nu avem niciun semn care să indice că Rusia se pregăteşte să folosească o armă nucleară”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Devine obligatoriu în toate magazinele din România. Ordinul anunțat chiar astăzi, 14 mai
Capital.ro
Lista noilor localități unde se poate obține certificat de naștere sau deces în format digital
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro