24 apr. 2019 | 06:27

PSD vrea să te convingă că va scoate satele din noroi: cum s-a lăudat Olguța

Știri generale
PSD vrea să te convingă că va scoate satele din noroi: cum s-a lăudat Olguța

Satele din România ilustrează cel mai bine condițiile de trai din țara noastră, iar o mare parte din campania electorală a PSD este dedicată oamenilor de acolo.

În mod tradițional, oamenii de la țară sunt cel mai ușor de ”cumpărat” în campanie electorală, iar efortul ”de marketing” al Partidului Social Democrat li se adresează în această perioadă în proporție semnificativă. În acest scop, a fost aprobat de către alianța PSD-ALDE un Fond de Dezvoltare și Investiții.

Aparent, primarii din localitățile din mediul rural vor avea la dispoziție un fond special de 10 miliarde de euro din care pot să primească finanțare pentru proiecte locale. În această categorie pot intra spitale, școli, drumuri, rețele de apă, gaze sau energie. Nu lipsesc lăcașele de cult, căminele culturale, locuințele sociale, bazele sportive și altele.

Cu alte cuvinte, acest fond special inventat peste noapte ar trebui ducă satele de la noi în secolul 21. Ar mai fi problema că de la bani la proiecte finanțate și materializate este un drum lung, dar acest detaliu contează mai puțin. Nimic nu este mai important în campanie electorală să promiți, iar Liviu Dragnea este un maiestru al acestei arte.

“Împreună cu Eugen Teodorovici, cu Darius Vâlcov și cu dna prim-ministru în final am dezvoltat Fondul de Dezvoltare și Investiții. Valoarea e tot 10 miliarde de euro și finanțează creșe, grădinițe, spitale, străzi, alimentare cu apă, canalizare, rețele de electricitate. Cu aceste două programe, România în câțiva ani va avea satele, orașele niște bijuterii. Ține doar de primar să vină cu două documente la București, nu camioane de dosare, și nu va fi o analiză politică.” a declarat președintele PSD – Liviu Dragnea,

Vorbele liderului PSD au fost repetate de mai marii partidului, în fruntele cu Olguța Vasilescu. Ea a detaliat pe Facebook scopul Fondului de Dezvoltare și Investiții.

”10 miliarde de euro pentru satele României

PSD își reconfirmă angajamentul de a aduce toate localitățile/satele României la standardul european de civilizație.
o Alături de PNDL apare un nou program, derulat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, care accelerează schimbările în bine ale localităților țării, prin completarea tipurilor de investiții posibile și mai ales prin simplificarea procedurilor, astfel incat se pot finanța cu celeritate proiectele.
o Practic, orice primar poate solicita sprijin financiar atât pentru proiectele noi, cât și pentru cele începute, prin completarea/ trimiterea doar a 2 documente.
o Au prioritate extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, drumuri comunale, județene, străzi, poduri și pasaje.
o Se mai finanțează prioritar spitale județene, municipale, dispensare, centre medicale dar și școli, grădinițe, creșe ori campusuri școlare.”, a postat Olguța pe rețeaua socială, după cum se poate vedea mai jos.

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Stagiul de cotizare. Informații importante de la Casa de Pensii
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Gabriel Trifu, înșelat de Catrinel Sandu. Adevărul despre divorț
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Taxele care ar putea fi majorate începând cu 2025. Românii trebuie să se pregătească
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
BANI în PLUS la RECALCULARE! ADEVERINȚELE trebuie DUSE URGENT la CASA de PENSII
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro