PSD-istul Nicolicea i-a amenințat cu închisoarea pe magistrații în grevă: cum a justificat penibilitatea

PSD-istul Nicolicea i-a amenințat cu închisoarea pe magistrații în grevă: cum a justificat penibilitatea

Ordonanța de urgență a lui Toader de acum câteva zile a generat numeroase proteste în rândul magistraților, iar Nicolicea de la PSD s-a gândit să-i amenințe pe protestatari cu închisoarea.

În mod absolut gratuit, vicepreședintele Camerei Deputaților s-a gândit să-i convingă pe magistrați să renunțe la protestele din această perioadă printr-o amenințare. PSD-istul Eugen Nicolicea le-a atras atenția acestora că riscă să ajungă la închisoare sau, în cel mai optimist caz, să primească o amendă semnificativă ”că așa spune legea”.

„Referitor la recentele suspendări de activitate ale unităţilor de Parchet sunt câteva aspecte pe care nu le vede sau nu le spune nimeni. Am mai spus-o şi o repet, dubla măsură dăunează profund societăţii! A spune că legea este egală pentru toţi, însă a cere tratament diferenţiat este un exemplu tipic de standard dublu. Legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce priveşte prevederile potrivit cărora suspendarea activităţii unităţilor de Parchet reprezintă infracţiune şi se pedepseşte ca atare, astfel: potrivit articolului 181 al Legii 62/2011 a dialogului social, ‘prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate’.

Având în vedere că suspendarea temporară a activităţii înseamnă încetarea acesteia pe o perioadă de timp limitată, suspendarea colectivă şi voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiţia grevei; articolul 202 specifică foarte clar că procurorii şi judecătorii nu pot declara grevă; la articolul 218 se precizează că declararea grevei cu încălcarea articolului 202 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă”, a explicat Nicolicea, într-un comunicat de presă.

Pentru că mai multor jurnaliști li s-au părut deplasate afirmațiile sale, lui Nicolicea i-au fost cerute ieri niște explicații suplimentare pe marginea amenințărilor. „Vi s-a părut amenințare să citești dintr-o lege?! De unde v-a sunat? Pe ce ureche v-a sunat?”, a spus el, întrebat dacă sună a amenințare precizările sale referitoare la magistrați. „Niciodată când vorbești despre o infracțiune, de o lege, nu e amenințare”. În acel context, oficialul PSD a profitat de ocazie pentru a fi sarcastic. El doar a citat din lege.

Sursa: Hotnews
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI