Alegeri europarlamentare: pe cine vrea PSD să trimită la Bruxelles

Alegeri europarlamentare: pe cine vrea PSD să trimită la Bruxelles

Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai, zi în care vei decide cine vrei să te reprezinte în Parlamentul European. Până atunci, partidele își fac propriile calcule, iar în PSD e forfotă mare, se împart deja locurile pe liste.

Lista PSD la alagerile europarlamentare ar putea fi deschisă de Rovana Plumb, potrivit unor surse politice citate de Adevărul. De asemenea, pe locuri eligibile s-ar putea afla și Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu.  Liviu Dragnea nu s-a sfiit să-și exprime public sprijinul pentru acesta.

„Ce îmi doresc pentru europarlamentare e să avem o listă de candidaţi, patrioţi, care să fie patrioţi în Europa, ca să se bată pentru România, să sprijine mai multe fonduri UE şi să se implice în interesul major al acestei ţări. Nu am promis niciun loc la nimeni. Dar mi-aş dori ca pe această listă să fie Claudiu Manda şi o să îl sprijin în partid pentru asta, pentru că ştiu că e un om care se bate şi e fără frică”.
Liviu Dragnea, liderul PSD

Supriză, însă, pe listele PSD s-ar putea regăși și Florin Iordache, nimeni altul decât artizanul Ordonanței 13, cea care a scos sute de mii de oameni în stradă. Acesta ar fi în negocieri avansate pentru a prinde un mandat de europarlamentar la Bruxelles.

Partidele mai au timp de negocieri și discuții pe marginea listelor finale: candidaturile se pot depune până la data de 28 martie.