Iordache ne-a făcut țara de râs: cum văd străinii gestul obscen la adresa Comisiei Europene

Iordache ne-a făcut țara de râs: cum văd străinii gestul obscen la adresa Comisiei Europene

În cazul în care trăiai cu impresia că gestul obscen al lui Florin Iordache va trece neobservat în occident, te-ai înșelat. Apropiatul lui Dragnea ne-a făcut țara de răs în fața Europei, conform celor de la Bloomberg.

La mai puțin de 24 de ore după gestul de neconcept al lui Iordache din plenul Camerei Deputaților, au început să apară reacțiile din afară. Cei de la Bloomberg au redactat un articol stufos pe marginea semnificației gestului respectiv și a situației în care se află țara noastră din cauza coaliției de guvernare.

Conform celor de la Bloomberg, un aliat apropiat al lui Liviu Dragnea a arătat degetul mijlociu Uniunii Europene. Având în vedere că Florin Iordache reprezintă coaliția de guvernare PSD-ALDE, într-o manieră nepotrivită, gestul său devine sinonim cu opinia întregii țări vizavi de raportul MCV care a apărut la începutul acestei săptămâni.

Deși raportul Comisiei Europene a criticat campania de înlăturare a procurorilor care au rezultate în lupta anticorupție, este evident că cei de la PSD își doresc altceva de la justiția din România, conform celor de la Bloomberg. Publicația mai atrage atenția asupra faptului că Iordache a criticat în termeni aspri, în plenul Camerei Deputaților, Comisia Europeană. Și-a încheiat prelegerea prin a-și ridica ambele degete mijlocii în timp ce a părăsit podiumul.

Potrivit agenției internaționale de presă, acesta a fost cel mai sfidător discurs al unui oficial al coaliției de guvernare din România de până acum. Afirmația respectivă a fost făcut în contextul în care PSD-ALDE a atras numeroase critici în ultimii ani dinspre UE și SUA pentru eforturile de a diminua lupta împotriva corupției într-un dintre cele mai corupte țări din blocul european.

Redactorii Bloomberg au făcut o analogie între retorica rebelă a lui Iordache și atitudinea similară față de UE întâlnită în alte două țări ex-comuniste, Ungaria și Polonia. Ca referiță, Florin Iordache, președintele comisiei speciale pentru legile justiției, a afirmat pe parcursul zilei de miercuri, 14 noiembrie, că cei de la PSD vor ”merge mai departe” cu modificările din justiție, indiferent ce spune Comisia Europeană.

„De ce vreți în continuare ca DNA-ul, în loc să respecte legea să pună presiune pe judecători? Ce vreți mai mult când jumătate din procurorii și judecătorii din România au avut dosare instrumentate de DNA. Noi vrem normalitate, o direcție specializată care să arate monstruozitatea sistemului”, a spus el privind secția specială pentru investigarea magistraților.

„Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisie Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!” a mai spus Florin Iordache.