06 iun. 2023 | 22:24

Protestele sindicaliștilor continuă în România. Ce se întâmplă cu pensiile militare, autoritățile anunță

Știri generale
Protestele sindicaliștilor continuă în România. Ce se întâmplă cu pensiile militare, autoritățile anunță
Protestele sindicalistilor continua in Romania

Protestele profesorilor continuă, iar acestora li se vor adăuga alte proteste ale sindicaliștilor din România, chiar mâine, 7 iunie 2023. Așadar, ce se întâmplă cu pensiile militare, care este nemulțumirea celor care vor încasa sau încasează deja acest tip de pensie.

Polițiștii ies în stradă. Vor ca pensiile militare să nu mai fie considerate pensii speciale

Polițiștii amenință și ei cu proteste după greva declanșată de cadrele didactice din învățământul românesc. Dacă profesorii mai protestează în proporție de 60%, polițiștilor le-au fost mărite salariile, însă aceștia mai au o nemulțumire.

Săptămâna trecută, FSNPPC a făcut public un calendar de proteste care debuta cu pichetari ai sediilor MAI, Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, sediul Guvernului, Administrația Prezidențială si reprezentanta Comisiei Europene la București.

Lucian Bode le-a mărit salariile polițiștilor

„În urma comunicatului care anunta declanșarea protestelor am fost invitați la discuții cu dl ministru Lucian Bode, care a prezentat o oferta a Guvernului legata de aplicarea Legii 153/2017 în 2 etape:

1. de la 01.07.2023 aplicarea grilei din Anexa VI a Legii 153/2017 ( ultima tranșă restanta de încasat cu o medie 374 lei net/lună) și

2. la prima rectificare bugerata calcularea sporurilor la salariul de functie aflat in plata pe grilă ( o creștere în medie cu 370 lei /net/lună)”, a anunțat Sindicatul Național al Polțiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Când vor lua polițiștii mai mulți bani la salariu

Salariile polițiștilor au fost mărite de la 1 iunie, anunțul fiind făcut de ministrul de Interne.

„În contrapartidă am solicitat aplicarea grilei cu 01.06.2023 și un calendar clar de aplicare a sporurilor calculate la salariul de functie aflat in plată începând cu 01.08.2023.

Astazi ceea ce dl ministru Lucian Bode s-a angajat la negocierile de săptămâna trecută, a fost confirmat de domnul prim ministru Ciucă și de dl ministru al Muncii domnul Budăi: joi se va adopta OUG care va aduce aplicarea grilei din Anexa VI pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publica și Securitate Națională, începând cu 01 06 2023  ( restanța încasată se va resimți la plata salariului din 14 iulie 2023)”, a mai informat SNPPC.

Anunțul lui Lucian Bode

„Sindicatele din poliție au solicitat în primul rând aplicarea integrală a Legii 153, lucru care se va întâmpla în prima etapă aplicând legea începând cu 1 iunie pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri care sunt cuprinse în Legea 153″, spunea Lucian Bode.

SNPPC protestează în stradă

Acum, sindicatele mai au o nemulțumire pentru care amenință că vor ieși în stradă. Vor ca pensiile militare să nu mai fie considerate pensii speciale.

„Având în vedere că se preconizeaza aplicarea grilei din Legea 153/2017, pentru mâine 07.06.2023 începând cu ora 11.00 ne întâlnim la sediul Camerei Deputaților ( intrarea Parc Izvor) unde vom picheta pentru a doua noastră revendicare: scoaterea pensiilor militare din PNRR și aplicarea Legii 223/2015 asa cum a fost votata și promulgată”, mai anunță Sindicatul Național al Polțiștilor și Personalului Contractual.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro