21 iul. 2020 | 15:59

Protest la Avocatul Poporului. Românii s-au strâns în fața sediului. De ce sunt nemulțumiți

Știri generale
Protest la Avocatul Poporului. Românii s-au strâns în fața sediului. De ce sunt nemulțumiți
Protest la Avocatul Poporului. Românii s-au strâns în fața sediului. De ce sunt nemulțumiți

Este un protest tăcut în fața sediului Avocatului Poporului. Cele câteva zeci de români care s-au strâns acolo îi cer Renatei Weber să atace la CCR Legea carantinării, care are mai multe prevederi considerate abuzive, cu toate că ea a fost votată în Parlament de către Partidul Social Democrat și de Partidul Național Liberal.

Protest la Avocatul Poporului

Practic, prin această lege, românii sunt obligați să se interneze dacă au coronavirus și au simptome, cu toate că orice pacient din România are dreptul să refuze actul medical. Mai mult decât atât, posibilitatea de a contesta internarea este doar de fațadă, motiv pentru care zeci de oameni îi cer Avocatului Poporului să conteste legea la CCR.

Sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, a informat Administraţia Prezidenţială. Astfel, persoanele suspecte de orice boală contagioasă vor fi trimise în carantină prin decizii ale direcțiilor de sănătate publică. De asemenea, bolnavii confirmați vor fi obligați să stea cel puțin 48 de ore într-o unitate medicală.

Ce spune legea carantinării

Legea proaspăt votată pune în acord cu decizia Curții Constituționale măsurile care erau luate și până acum de autorități, însă numai prin ordin de ministru. Astfel, parlamentarii au adus și câteva modificări mai ales în ceea ce privește obligativitatea internării pacienților cu boli contagioase.

Prin noua lege, izolarea se poate dispune cu acordul persoanei sau fără, în cazul în care medicul constată riscul de transmitere comunitară a unei boli infectocontagioase. Legea mai spune că izolarea se va face într-o unitate sanitară în scopul efectuării examinărilor clinice, paraclinice și a evaluărilor biologice până se primesc rezultatele, dar nu mai mult de 48 de ore. De asemenea, carantina se va face la domiciliul persoanei vizate, într-o altă locuință aleasă de persoana vizată sau într-un spațiu special al autorităților, la cerere.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro