Promisiunea clară făcută de Florin Cîțu. Ce nu se va mai întâmpla sub nicio formă în această iarnă

Promisiunea clară făcută de Florin Cîțu. Ce nu se va mai întâmpla sub nicio formă în această iarnă
Promisiunea clară făcută de Florin Cîțu.

Florin Cîțu, premierul țării, a fost în videoconferința cu prefecții și cu reprezentații Direcțiilor de Sănătate Publică azi, și a menționat temele care vor fi puse în discuție.

Promisiunea clară făcută de Florin Cîțu

Florin Cîțu a dorit să aducă în discuție mai multe teme la această videoconferință, cum ar fi începerea anului școlar, vaccinarea în România, cazurile de falsificarea a certificatelor covid, dar nu în ultimul rând, pregătirea pentru sezonul rece.

De altfel, Florin Cîțu a dorit să atragă atenția și asupra faptului că în această iarnă nu dorește ca românii să mai aibă probleme din cauza faptului că anotimpul rece ”a luat prin surprinedere” autoritățile.

”Aș vrea sa mai aduc o temă în discuție și începerea anului școlar, vreau să mă asigur ca va începe școala în condiții cât mai bune.  Am aprobat ordinul comun care stabileste modul în care se va desfăsura anul școlar. In localitățile în care incidența este mai mică sau egala cu 6 la mie, copiii vin la scoală, la gradiniță, la creșă, cu respectarea regulilor de siguranță, masca etc”, a declarat Florin Cîțu.

În documentul menționat, reprezentanții  CNSU mai arată și că în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, o să se permită participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special, desigur, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.

”Nu accept nicio scuză!”

Florin Cîțu a continuat cu mesajul său pentru prefecți și DSP.

”Mesajul meu pentru prefecți și DSP: școala trebuie sa se facă cu riscuri cât mai mici, pentru siguranța copiilor. În același timp, daca întampinați probleme, va rog să le ridicati rapid.

Al doilea subiect este vaccinarea. Este clar, avem un număr în creștere de infectări și aici trebuie să fim atenți, să continue campania de vaccinare, sa nu se închidă niciun centru de vaccinare, să vă implicați direct pentru a menține capacitatea de vaccinare, dar si pentru a informa oamenii, mai ales pe cei din mediile rurale. În Romania, vaccinarea nu este obligatorie, dar trebuie să continuăm să vorbim despre beneficiile vaccinării.

Foarte important pentru reprezentanții Politiei, trebuie sa verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Știu că ați avut o acțiune de verificare azi, avem toleranță zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare. Este important să stopăm astfel de situații.

Încă un subiect important este pregătirea sezonului rece, nu accept nicio scuză, trebuie să pregătim toate stocurile, nu există scuză că ne-a luat prin surprindere sezonul rece, ne pregătim de acum”, a mai spus Florin Cîțu. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI