Prima reacţie a lui Stelian Ion, după ce a fost demis din funcţia de ministru al Justiţiei. Atac dur la adresa lui Florin Cîţu

Prima reacţie a lui Stelian Ion, după ce a fost demis din funcţia de ministru al Justiţiei. Atac dur la adresa lui Florin Cîţu

În această seară se pare că este începutul sfârșitului actualei coaliții de guvernământ. După ce miniștrii USR PLUS au ieșit din ședința de guvern de astăzi, la câteva ore premierul anunța demiterea unui alt ministru din echipa lui Dan Barna. Victima, nimeni altul decât controversatul Stelian Ion. Florin Cîțu a anunțat că a trimis deja ordinul de revocare președintelui Klaus Iohannis.

Florin Cîțu deschide „Cutia Pandorei”

Dacă până la acest moment tensiunile din sânul coaliției de guvernare erau la foc mocnit, acum lucrurile iau un alt traseu. După boicotul de astăzi al celor din USR PLUS, Florin Cîțu lua una din cele mai radicale decizii de până acum. A decis revocarea lui Stelian Ion din funcția de Ministru al Justiției.

Stelian Ion, cel care a ocupat această funcție, deja un personaj controversat, este a doua victimă a premierului liberal de când este în funcție. Primul ministru USR-ist demis era cel de la Sănătate, moment ce a generat un prim scandal.

În schimb, demiterea din această saeră poate reprezenta pentru Florin Cîțu deschiderea „Cutiei Pandorei”. S-ar putea ca acest gest șă fie scânteia ca re va dezintegra coaliția și parteneriatul cu cei de la USR PLUS.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.”, anunța în această seară Florin Cîțu.

Stelian Ion reacție dură la adresa premierului

Cum era de așteptat, reacțiile în spațiul public și politic au început să apară. Primul care a reacționat a fost chiar cel demis de Florin Cîțu, Stelian Ion. Acesta într-o postare pe Facebook a comentat decizia luată, atacându-l în termeni extrem de duri pe fostul său șef.

”Premierul Florin Cîțu arată în seara asta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.  În felul asta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o dată că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului. Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută.”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Reamintim că scandalul a pornit de la noul proiect de investiții propus de PNL, dar și pe marginea proiectului „Anghel Saligny”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI