30 oct. 2020 | 16:58

Programul Rabla 2020. Veste excelentă pentru milioane de români: anunțul făcut azi

Știri generale
Programul Rabla 2020. Veste excelentă pentru milioane de români: anunțul făcut azi
Programul Rabla 2020, veste bună pentru români

Vineri, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat într-un comunicat că, sesiunile de depunere a dosarelor în cadrul programelor ”Rabla Clasic” și ”Rabla Plus” au fost prelungite până pe 20 noiembrie 2020.

Programul Rabla 2020. Veste excelentă pentru milioane de români

Conform AFM, în cadrul Programului „Rabla Plus”, ca și noutate, a fost introdusă eligibilitatea autovehiculelor înmatriculate pentru prima dată cu cel mult șase luni în urmă, faţă de data vânzării și care nu depășesc 6.000 de km, inclusiv autovehicule care au fost utilizate pentru activități de drive-test sau demo.

Mai mult, vor fi eligibile în program autoturismele care, conform legislațiilor naționale din cadrul Uniunii Europene (UE), au fost înmatriculate tehnic în vederea exportului către România.

„În direcția îndeplinirii obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă susținem finanțarea achiziționării de autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, finanțăm în proporție de 90% din cheltuielile eligibile proiectele depuse de municipiile reședință de județ, în vederea extinderii rețelei de stații de încărcare, atât de necesară în contextul intensificării utilizării autovehiculelor electrice la noi în ţară.

Aceste programe au efecte importante în ceea ce privește protecția mediului, reducerea consumului de combustibili convenționali, precum și de diminuare a poluării cauzate de traficul rutier”, declară președintele AFM, Dan Cătălin Vatamanu, potrivit Agerpres.

Programul cu privire la reducerea emisiilor de gaze

Pe de altă parte, potrivit AFM,  sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ – a fost prelungită până la data de 30 noiembrie 2020.

Detalii despre programul Rabla

Programul Rabla Clasic (Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In).

Programul Rabla are la bază acordarea unui tichet în valoare de 6.500 lei pentru o mașină veche casată, utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet Rabla.

Pe lângă suma de 6.500 lei, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

  • un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km în regim WLTP;
  • un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achizitia unei mașini cu sistem GPL;
  • un eco-bonus  de 2.500 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).
Rabla 2020, anunț pentru milioane de români

Rabla 2020, anunț pentru milioane de români

Programul Rabla Plus (Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in).

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete:

  • un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP;
  • un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro