Anunț important pentru toți posesorii de mașini pe motorină! Ce se întâmplă, de acum, în România, cu autovehiculele de acest gen

Anunț important pentru toți posesorii de mașini pe motorină! Ce se întâmplă, de acum, în România, cu autovehiculele de acest gen
Românii înmatriculează tot mai puține mașini diesel

Mașinile diesel sunt tot mai puțin căutate în Uniunea Europeană, în timp ce numărul înmatriculărilor de vehicule electrice a crescut. Trendul se menține și în România. În primele 9 luni din anul 2019 au fost înmatriculate aproape 1.000 de autoturisme cu propulsie electrică.

Românii înmatriculează tot mai puține mașini diesel

Măsurile adoptate de Uniunea Europeană cu privire la normele de emisii poluante au făcut ca mașinile diesel să nu mai fie la mare căutare, iar acest lucru se simte și în România. În trimestrul 3 din anul 2019, în țara noastră au fost înmatriculate cu 543 de mașini cu propulsie electrică mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, adică o creștere cu 217%.

În primele 9 luni ale anului au fost înmatriculate 999 de autoturisme electrice, adică o creștere cu 113% față de aceeași perioadă a anului 2018, când au fost înmatriculate 468 de vehicule de acest gen. Unul dintre motivele pentru care mașinile electrice sunt tot mai mult pe placul românilor ar putea fi faptul că țara noastră oferă cea mai mare subvenție din UE.

A crescut, de asemenea, și numărul de autoturisme hibrid înmatriculate în România. Creșterea a fost de peste 88% în trimestrul al treilea, mai precis s-au înmatriculat 2.410 unități, cam cât au înmatriculat și polonezii, portughezii, maghiarii, cehii și slovacii. În total, în primele 9 luni din 2019, numărul de înmatriculări pentru acest gen de mașini a crescut cu 89%, la 5.320 de mașini hibrid.

Înmatriculările de mașini cu motorizare diesel au scăzut cu peste 36%, la doar 12.132 de autotursime în trimestrul 3. De asemenea, în primele 9 luni din an s-a înregistrat o scădere cu peste 27%, la 32.858 de mașini. În ceea ce privește autovehiculele pe benzină, creșterea a fost de peste 43% în trimestrul 3 (36.597 de unități) și de peste 46% în primele 9 luni din an (83.476 de mașini).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI