Programul Profi după noile restricții. Unde se intră fără certificat verde

Programul Profi după noile restricții. Unde se intră fără certificat verde
Reguli Profi după noile restricții. Ce trebuie să știe clienții?

Care este programul Profi după noile restricții mai dure? Magazinul a venit cu un anunț pentru toți clienții săi. Cum și unde se intră fără certificatul verde COVID-19? Iată mai multe detalii!

Programul Profi: anunț pentru clienți după noile restricții

Noile restricții mai dure decât cele de până acum au venit în atenția românilor de pe data de 25 octombrie a.c. Concret, din cursul zilei de luni accesul în centrele comerciale și mall-uri este condiționat de certificatul verde pentru COVID-19, astfel modificându-se și programul de funcționare.

De asemenea, și programul unor supermarket-uri s-a schimbat, iar printre ele se află și Profi. Magazinele trebuie să respecte un anumit orar de funcționare, indiferent de ora deschiderii. Acestea sunt obligate să închidă în toată țara la orele 21:00.

Pentru cei nevaccinați este valabilă carantina de la orele 20:00 până la 05:00. Toate magazinele Profi se închid la ora 21:00, iar în zilele de duminică mai multe unități încep programul de la 08:00.

Programul nu se schimbă în weekend, iar clienții își pot face cumpărăturile la final de săptămână tot până la ora 21:00. Certificatul verde este obligatoriu în mall-uri și centre comerciale. Cei nevaccinați au acces la magazinele cu intrare din stradă și farmaciile care funcționează în același regim.

  • Motive pentru care românii se pot declasa în internalul 22:00 – 05:00 cu declarație pe proprie răspundere:

-deplasarea persoanelor în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.
-deplasarea persoanelor pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.
-deplasarea în afara localităților pentru persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele —-efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.
-deplasarea persoanelor din motive justificate, precum vaccinarea, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Declarațiile președintelui înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții

„Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii care intră în vigoare de luni. Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic.

Începând cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI