Programele TV la care să ne uităm. Prof. dr. Vlad Ciurea face un apel vital: „S-a dovedit”

Programele TV la care să ne uităm. Prof. dr. Vlad Ciurea face un apel vital: „S-a dovedit”
Sfaturi vitale oferite de renumitul doctor Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea este o somitate a lumii medicale, devenit celebru datorită sfaturilor prețioase pe care le oferă prin diferite canale, fie rețele sociale, fie apariții TV. Pe lângă meseria de neurochirurg, cunoscutul medic este apreciat pentru mesajele puternice pe care le transmite în mediul online. Nu de puține ori, recomandările sale au devenit virale pe internet.

Prof. dr. Vlad Ciurea ne dezvăluie formula fericirii

Într-un prezent acaparat de războiul Rusia-Ucraina, valul de scumpiri și de știri negative, dr. Vlad Ciurea oferă soluția pentru un creier sănătos. Dacă facem acest lucru, vom fi mult mai fericiți. Metoda este atât de simplă și la îndemâna tuturor.

„Închideţi breaking news-urile. Închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi”, ne îndeamnă neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea.

Spune NU știrilor negative și ascultă muzică

Potrivit expertului român, muzica are o influență enormă asupra organismului uman. Prin intermediul ei intrăm într-o transă, adică se deschid foarte mulți centri nervoși. Efectul notelor muzicale se vede încă din viața intrauterină a fătului: „Daţi-i să asculte muzică. Daţi-i pentru că îi dezvoltă centrii nervoşi încă din burtica mamei (…), va fi un copil deştept şi frumos”.

„Muzica (…) face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici, impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi. Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă.

De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”, a explicat profesorul pentru Agerpres.

Sfaturi date de medicul român

Neurochirurgul Vlad Ciurea ne recomandă muzica lui Mozart, deoarece deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional. „De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti”, a menționat acesta.

Prin urmare, sfatul medicului român este să renunțăm la tot ce ne poate influenţa negativ sistemul nervos şi să căutăm calea spre fericire prin intermediul muzicii. În schimb, putem viziona documentare TV, filme romantice, programe educative sau canale muzicale.