Obiceiul care îți distruge creierul. Avertismentul dat de doctorul Vlad Ciurea: ‘E boala uitării’

Obiceiul care îți distruge creierul. Avertismentul dat de doctorul Vlad Ciurea: ‘E boala uitării’
Care este obiceiul care iti distruge creierul

Obiceiul care îți distruge creierul, potrivit medicului neurochirurg Vlad Ciurea. Care este avertismentul acestuia despre boala uitării, Alzheimer. Celebrul medic a dat câteva sfaturi despre cum poate fi prevenită această boală degenerativă a sistemului nervos și a anunțat și simptomele care trebuie să ne îngrijoreze.

Cum poți să te ferești de Alzheimer. Ce trebuie să faci

Vlad Ciurea, doctor neurochirug, a spus cum ne putem feri de boala uitării, Alzheimer, dar și care sunt primele simptome ale răspânditei maladii.

„Alzheimer-ul, boala uitării, afectează sigur 35 de milioane de oameni și numărul este în creștere. Ca simptom cu toții știm că uitarea este primul simptom. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece, așa că trebuie să ne luptăm să o prevenim”, a spus Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Grecia, puține cazuri de Alzheimer

Celebrul medic a spus cum ar putea fi prevenită această boală dând exemplu Grecia și locuitorii ei, unde cazurile de Alzheimer sunt foarte rare.

„Sunt zone din lume unde oamenii nu fac Alzheimer sau cazurile sunt foarte rare. Insulele grecești sunt pe primul loc pentru că grecii sunt zâmbăreți, mănâncă foarte curat, natural. Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer”, a mai precizat Vlad Ciurea.

Ce trebuie să mâncăm

Celebrul neurochirurg a spus și ce trebuie să facem, concret, pentru a ține această boală incurabilă departe de noi.

„Toate legumele, fructele, apa cât mai alcalină. Aerul și relaxarea cerebrală sunt importante, nu vă supărați, nu vă enervați! Toată lupta se dă în creier, tot ce trebuie să facem este să prevenim să nu apară această boală, care în afară de stres și de supărare are și o componentă genetică” a mai declarat Prof. dr. Vlad Ciurea.

Care sunt pacienții predispuși la Alzheimer

Pacienții predispuși să facă Alzheimer sunt oamenii care lucrează la oraș, care sunt stresați, în grabă, în poluare atât fonică cât și de la noxe, precum și cei care consumă fast food. Toate acestea duc la suprastresarea sistemului nervos și la degradarea sistemului nervos și astfel apare „boala uitării”. Nu trebuie să facem nimic în grabă, este important să luăm lucrurile ușor.

Cum poate fi ținută sub control boala Alzheimer

„Odată apărută această boală în primul rând are o perioadă care e foarte importantă și pe care lumea nu o știe. Este perioada preclinică în care sunt mici semne care fac diferența: nu reușim să punem un pahar pe masă, îl vărsăm, uităm câte un cuvânt, nu mai reușim să ne coordonăm. Un RMN făcut în această perioadă arată debutul și atunci trebuie luate primele măsuri. Lupta este mare, sunt o grămadă de medicamente, dar niciunul nu este perfect. Nu trebuie să izolăm pacienții! Să ne comportăm normal cu cei care au această boală” a încheiat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Urmăriți Playtech.ro și pe