Obiectul banal pe care să nu îl ții niciodată lângă tine când dormi. Sfatul de aur al doctorului Vlad Ciurea

Obiectul banal pe care să nu îl ții niciodată lângă tine când dormi. Sfatul de aur al doctorului Vlad Ciurea
„Trebuie să îl ținem la distanță.” - Vlad Ciurea

Odată cu evoluția tehnologiei, lucrurile mari au devenit din ce în ce mai mici. Parte dintre ele au devenit indispensabile vieții cotidiene, iar cu unele am ajuns să și dormim. Deși am putea spune că este necesar, cu toate astea este obiectul banal pe care să nu îl ții niciodată lângă tine când dormi. De altfel acesta este și sfatul de aur al doctorului Vlad Ciurea.

Telefonul, de la cutia imensă la smartphone

Încă de la invenția lui Alexander Graham Bell, telefonul s-a dovedit a fi obiectul de care toată lumea are nevoie. Tehnologiile au evoluat, la fel și dimensiunile și capacitățile tehnice ale acestui banal obiect. Dar nu prea este banal, având în vedere că până să apară internetul și alte forme de comunicare, era singurul.

Dar, în timp, cum spuneam, tehnologiile au evoluat, la fel și telefonul. Smartphone-urile, odată apărute, au devenit o adevărată revoluție tehnologică, la fel și dependența de ele. Un aspect extrem de important, revelat de medicii specialiști, este dormitul cu telefonul lângă noi, care a devenit o modă, mai ales în rândul tinerilor.

Telefonul mobil este obiectul banal pe care să nu îl ții niciodată lângă tine când dormi

Și, de cele mai multe ori, păstrarea telefonului mobil sub pernă pare a fi cea mai bună opțiune, deoarece este simplu de ajuns la el atunci când sună. Mulți oameni nu știu, însă, că dormitul cu telefonul lângă tine ar putea fi dăunător pentru sănătate.

Radiațiile telefonului mobil sunt dăunătoare și se consideră că au un impact semnificativ asupra sănătății. S-a demonstrat că telefoanele inteligente produc radiații nocive care perturbă sistemul unor procese de autoreglare, cum ar fi ceasul nostru biologic sau ritmul cardiac.

Ca urmare, dormitul cu telefonul lângă noi poate induce coșmaruri, dificultăți de somn și alte probleme, spune celebrul doctor Vlad Ciurea. De fapt, sfatul de aur al doctorului Vlad Ciurea este următorul:

„Telefonul mobil emite radiații. Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi.

La fel și în mașină. Putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. În niciun caz, vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat! Este o mare greșeală!”, a explicat medicul.

Mai mult, dormitul cu telefonul lângă tine poate afecta funcționarea organismului tău prin reducerea producției multor hormoni esențiali necesari pentru activitățile zilnice. Din păcate, din ce în ce mai mulți copii folsoesc noile device-uri, ceea ce, mai spune medicul Ciurea, nu le face absolut niciun bine:

„În rândul copiilor, fenomenul este mai mult de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult.

După fenomenul de plăcere, apare fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil.

Aare un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil.”, spune doctoru Vlad Ciurea.

Concluzie

Așadar, cu cât mai mare distanța dintre noi și telefon, mai ales când dormim, cu atât mai bine este pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Acum că ați aflat care este obiectul banal pe care să nu îl ții niciodată lângă tine când dormi, și sfatul de aur al doctorului Vlad Ciurea, ar fi bine să luați măsuri.