Prognoză specială pentru București! Ce avertisment a lansat acum ANM

Prognoză specială pentru București! Ce avertisment a lansat acum ANM
Prognoza meteo ANM: cum va fi vremea miercuri, 19 februarie. Fenomene meteo neobișnuite pentru această perioadă

Luna februarie a început cu temperaturi ridicate pentru această perioadă din an. Din păcate veștile pentru următoarea perioadă nu sunt ”calde” ca și temperaturile de până acum. În condițiile în care ANM a anunțat pe, aproape, întreg teritoriul temperaturi ridicate pentru acest interval, astăzi revine cu un comunicat emis pentru alerte de Cod Galben și portocaliu de ninsori și precipitații abundente.

Prognoză specială pentru București!

După ce, deja, în țară s-a emis un Cod Galben și un Cod Portocaliu, ANM a revenit astăzi cu o nouă comunicare, de data asta legată de București. Astfel că a fost emis un Cod Portocaliu, începând din această seară, de la ora 22:00, și până mâine, joi 6 februarie, la ora 8:00, dimineață, cu vânt puternic, ploaie, apoi lapoviță și ninsoare.

”Începând de miercuri, 5 februarie 2020, de la ora 17.00, și până joi, 6 februarie, la ora 8.00, vântul se va intensifica treptat, iar în intervalul orar 20 – 05 rafalele vor depăși 60…70 km/h. Vor fi precipitații în orele serii sub formă de ploaie, apoi lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Temporar ninsoarea va fi viscolită iar vizibilitatea va scădea. Temperatura va scădea de la 2…3 grade până la -2…0 grade în dimineața zilei de joi când se va forma ghețuș.”, se spune în comunicatul ANM, preluat de Mediafax.

Reamintim că mai bine de trei sferturi din țară se află sub cod galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol de la orele 08:00. Subliniem faptul că alerta va fi valabilă până în cursul zilei de joi, conform Administrației Naționale de Meteorologie. În acest context, în intervalul 5 februarie (ora 08:00) și 6 februarie (ora 10:00), în regiunile din zona de est, vor fi precipitații. Ninsorile își vor face apariția în zona de munte și în nordul Moldovei, în special ploi și lapoviță. Spre seară, noaptea vor predomina ninsorile. În a doua parte a zilei de miercuri, 5 februarie, vântul va fi mai intens și în regiunile vestice și centrale cu viteze de peste 55-60 de km/h.

” În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.”, transmitea în această dimineață ANM.
Urmăriți Playtech.ro și pe