Prognoza ANM. Cum ne îmbrăcăm azi, 5 februarie 2020?

Prognoza meteo ANM: cum va fi vremea miercuri, 19 februarie. Fenomene meteo neobișnuite pentru această perioadă

Luna februarie a început cu temperaturi ridicate pentru această perioadă din an. Din păcate veștile pemtru următoarea perioadă nu sunt ”calde” ca și temperaturile de până acum.

Prognoza ANM

Dacă la începutul lunii februarie am avut temperaturi cuprinse între 12 și 0 de grade, da ați citit bine , 20 de grade la Târgoviște, următoarea perioadă nu va mai fi atât de ”fierbinte” pentru această perioadă din an.

ANM a anunțat să ne pregătim de precipitații, la munte sub formă de ninsoare și lapovitță, iar în restul teritoriului de temperaturi scăzute și ploi. Astăzi, 5 februarie, vom avea parte de astfel de schimbări climatice.

”Ne aşteptăm în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meterorologice, până în jurul datei de 2 martie. Pentru fiecare din aceste săptămâni, regimul de temperaturi medii să se situeze peste normalul climatologic. Până marţi, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depăşim chiar 18 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Cum ne îmbrăcăm azi, 5 februarie 2020

Pentru ziua de miercuri ANM anunță vreme închisă cu precipitații, moderat cantitativ, pe aproape tot teritoriul României. Acestea vor fi mixte, la munte. În Maramureș și Transilvania ninsoarea va fi ”subiectul” zilei, ca de altfel și în Moldova, in rest precipitații mixte. Vântul, cu intensificări consistente,își va face simțită prezeta lamunteși în partea de nord-est a teritoriului. Temporar se va resimți și în celelalte teritorii. Pentru miercuri temperaturile, în scădere față de ziua precedentă, va fi cuprinsă între 0-8 grade celsius, maxima, și înter -9-0 grade celsius, valoarea minimă.

Prognoza ANM. Cum ne îmbrăcăm azi, 5 februarie 2020?
Prognoza ANM. Cum ne îmbrăcăm azi, 5 februarie 2020?

Pe 5 februarie, în Capitală vom avea parte de temperaturi mai scăzute, astfel că maximele se încadrează între 5-6 grade celsius, iar minimele zilei între -4 – -2 grade celsius. Dacă vreți să vă luați ochelarii de soare, vă dezamăgim, cerul va fi noros. Și trebuie să vă luați umbrela, pentru că vor fi și precipitații mixte. Vântul…(nu domnul Vântu), va avea intensificări temporare. Concluzia, din păcate, este că nu scăpăm de vremea rea până la sfârşitul săptămânii. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI