Prognoza meteo ANM: iarna vine în februarie. Când va ninge și unde va fi cel mai frig

Prognoza meteo ANM: iarna vine în februarie. Când va ninge și unde va fi cel mai frig
Prognoza Meteo ANM 10 februarie 2020. Temperaturi mai ridicate și ninsori în aproape toată țara

Luna februarie a început cu temperaturi ridicate pentru această perioadă din an. Din păcate veștile pemtru următoarea perioadă nu sunt ”calde” ca și temperaturile de până acum.

Prognoza meteo ANM: iarna vine în februarie

Dacă ieri, 2 februarie,am avut temperaturi cuprinse între 12 și 0 de grade, da ați citit bine , 20 de grade laTârgoviște, următoarea perioadă nu va mai fi atât de ”fierbinte” pentru această perioadă din an.

ANM a anunțat să ne pregătim de precipitații, la munte sub formă de ninsoare și lapovitță, iar în restul teritoriului de temperaturi scăzute și ploi. Începând de astăzi, 3 februarie și până pe 5 februarie vom avea parte de astfel de schimbări climatice.

„Ne aşteptăm în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meterorologice, până în jurul datei de 2 martie. Pentru fiecare din aceste săptămâni, regimul de temperaturi medii să se situeze peste normalul climatologic. Până marţi, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depăşim chiar 18 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Când va ninge și unde va fi cel mai frig

LUNI 3 februarie 

Așadar, astăzi, la început de săptămână, vom avea parte de valori termice mai ridicate, mult mai ridicate față de perioada climatologică normală. Vor fi înnorări accentuate ale cerului aproape în toată țara. Zonele în care acest fenoment va mai persistent sunt cele din vestul țării. Aici vorfi ploi pe arii extinse, mare parte sub formă de lapoviță și ninsoare.

ATENȚIE! cantitățile de apă, în aceste zone, vor fi consistente.

Prognoza meteo ANM: iarna vine în februarie. Când va ninge și unde va fi cel mai frig
Prognoza meteo ANM: iarna vine în februarie. Când va ninge și unde va fi cel mai frig

În celelalte zone din țară va ploua slab și, în general, pe arii mici. La munte, la începutul acestei săptămâni, vîntul va sufla tare, rafalele ajungând la viteze de 80-100 km/h, în special la altitudini mari. Aici ninsoarea va fi viscolită. În zonele de deal, șes și câmpie ninsoarea va avea intensificări, locale și temporare, pe tot parcursul zilei de luni.

Maximele zilei vor fi încadrate între 5 și 15 grade, puțin mai ridicate în sudul țării, ajungând chiar la 18 grade. Minimele zilei sunt cuprinse între valorile de 1 și 9 grade celsius.

În Capitală pentru astăzi avem maxime de 16-17 grade celsius, minima de astăzi fiind, la ora șase, de 6 grade celsius.

MARȚI 4 februarie 2020

În această zi vremea, capricioasă de altfel, se va schimba, cu temperaturi scăzute și vom avea parte de precipitații în majoritatea teritoriilor României. Precipitațiile vor fi un mixt între ploaie și ninsoare, cel puțin în zona de munte, iar după lăsarea nopții, în partea de vest, centru, nord și nord-est, vor predomina lapovița și ninsoarea.

La munte vântul va prezenta intensificări considerabile, mai ales pe creste, dar și în restul teritoriului vântul se va resimți, la rafală, mai puternic.

Maximele zilei de marți se încadrează între 5 și 16grade celsius, iar minimele între -4 și 7 grade celsius. De temperaturi mai ridicate vor avea parte locuitorii de pe malul Mării Negre.

La nivelul Bucureștiului vremea va fi mult mai caldă, pentru această perioadă, cu toate că, încă din 2 februarie, s-a simțit o scădere a temperaturii aerului.

Maximele în București se vor încadra între 13-14 grade celsius, iar minimele între 5-6 grade celsius, așa că, dacă plecați devreme la servici, e bine să aveți ceva gros la voi.

 

MIERCURI 5 februarie 2020

Pentru ziua de miercuri ANM anunță vreme închisă cu precipitații, moderat cantitativ, pe aproape tot teritoriul României. Acestea vor fi mixte, la munte. În Maramureș și Transilvania ninsoarea va fi ”subiectul” zilei, ca de altfel și în Moldova, in rest precipitații mixte.

Vântul, cu intensificări consistente,își va face simțită prezeta lamunteși în partea de nord-est a teritoriului. Temporar se va resimți și în celelalte teritorii.

Pentru miercuri temperaturile, în scădere față de ziua precedentă, va fi cuprinsă între 0-8 grade celsius, maxima, și înter -9-0 grade celsius, valoarea minimă.

Pe 5 februarie, în Capitală vom avea parte de temperaturi mai scăzute, astfel că maximele se încadrează între 5-6 grade celsius, iar minimele zilei între -4 – -2 grade celsius. Dacă vreți să vă luați ochelarii de soare, vă dezamăgim, cerul va fi noros. Și trebuie să vă luați umbrela, pentru că vor fi și precipitații mixte. Vântul…(nu domnul Vântu), va avea intensificări temporare.

Concluzia, din păcate, este că nu scăpăm de vremea rea până la sfârşitul săptămânii. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată.