Prognoza meteo ANM pentru vineri 25 septembrie 2020. Meteorologii au anunțat vreme ușor instabilă în prima parte a zilei. Unde se înregistrează ploi și câte grade vor fi în termometre.
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea mâine. Potrivit specialiștilor, începând de la această dată, temperaturile maxime vor continua să scadă, iar toamna își va intra în drepturi. De asemenea, cel mai răcoare va fi în zilele de 28 și 29 septembrie 2020, dar la începutul lunii octombrie va mai urma un proces de încălzire.
Vineri, vremea se anunță ușor instabilă în a doua parte a zilei în regiunile intracarpatice, unde sunt așteptate, izolat, câteva averse slabe de ploaie, cu descărcări electrice. De asemenea, vântul va sufla moderat până la tare în vestul Carpaților Meridionali, moderat în Banat și slab, cel mult până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor urca până la prânz până la 23-28 de grade în Transilvania și Maramureș, 25-30 de grade în Banat și Crișana, 27-32 de grade în Oltenia și Muntenia, cu cele mai așteptate valori în Lunca Dunării, dar și 25-30 de grade în Dobrogea și Moldova.
La munte va fi cald mâine și poimâine, după care vremea se va răci treptat. De menționat este că în primele zile ale lunii octombrie se
întrevede un proces de încălzire, care va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime în medie de 4…6 grade. De asemnea, sunt prognozate ploi în intervalul 26-29 septembrie.
La București va fi o zi extrem de caldă, cu maxime termice cuprinse între 30 și 19 grade C. Vântul va sufla pe timpul zilei cu 6 km la oră dinspre SE, în rafale de 26 km la oră. Pe timpul nopții, vântul va sufla cu 13 km la oră dinspre est. Sâmbătă sunt anunțate furtuni cu fulgere în București.
Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.
Mai mult, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sud-vestice și la munte, dar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se anunță a fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice și sud-vestice. De asemenea, în extremitatea estică a țării însă, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.