Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna pe 25 septembrie! Ce se întâmplă, însă, pe 4 octombrie

Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna pe 25 septembrie! Ce se întâmplă, însă, pe 4 octombrie
Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna pe 25 septembrie! Ce se întâmplă, însă, pe 4 octombrie

Vremea frumoasă și cu temperaturi generoase se va termina din data de 25 septembrie, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Toamna își intră în drepturi, iar maxima va coborî la 16 grade Celsius la munte.

Alertă meteo ANM: vine frigul

Vremea se răcește accentuat din data de 25 septembrie în majoritatea teritoriului, iar precipitațiile lovesc mai multe regiuni. Potrivit ANM, la începutul lunii octombrie, vremea se va încălzi din nou. Temperaturile mai scad în nord-vestul țării, unde se vor înregistra cel mult 20-21 de grade Celsius, iar în restul țării se vor înregistra chiar și maxime de peste 30 de grade Celsius. În zilele următoare va mai ploua, pe alocuri, doar în masivele sudice, iar temperaturile vor fi plăcute în cea mai mare parte a țării.

De altfel, tendința pe luna septembrie arată temperaturi mai mari decât cele normale pentru perioada curentă. În ultimele două săptămâni ale lunii septembrie, vremea va fi mai caldă îndeosebi în sud și sud-estul României. Începutul lunii octombrie aduce valori normale de temperatură, maximele fiind până la 17-18 grade Celsius în depresiuni și cel mai mult 23-24 de grade Celsius în Lunca Dunării. Cât despre ploi, ele își vor face simțită prezența în jumătatea sudică a teritoriului.

Variații termice pe Litoral – Valorile minime de temperatură vor fi în jurul de 14 grade Celsius în următoarele zile, apoi spre finalul săptămânii vor crește la 16…18 grade Celsius. În următoarea săptămână sunt prognozate minime de 12…13 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată pe 26 septembrie și în perioada 28 – 30 septembrie.

Răcoare la munte – În perioada 21 – 26 septembrie, valorile termice se vor încadra peste mediile multianuale, cu temperaturi maxime la nivelul zonei între 16 și 18 grade Celsius și minime tot mai ridicate, care se vor apropia de 10 grade Celsius. Vremea se va răci apoi, iar pentru sfârșitul lunii sunt anunțate maxime de 10 grade Celsius și minime de 2…4 grade Celsius.

Vremea în primele 10 zile din luna octombrie

Octombrie, cunoscută din punct de vedere statistic o lună de tranziție dinspre sezonul cald către cel rece, va avea fluctuații de temperatură. Prima decadă a lunii va fi ușor mai caldă față de media climatologică. După o răcire a vremii în primele zile – 1 și 15 octombrie – care va aduce precipitații mixte pe crestele munților și ploi la șes, va urma o nouă încălzire care va aduce maxime de până la 25 – 28 de grade Celsius în sudul teritoriului, în vreme ce în nord se vor înregistra 20 – 25 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI